StoryEditorOCM

PAŠKO CARSTVO PREDSJEDNIKA NK RIJEKA – Damir Mišković gradi u rodnom mjestu raskošnu vilu, ima i privatni vez za svoju jahtu!

Piše PSD.
6. srpnja 2016. - 20:46
miskovici_zemljiste18-16051
U Miškovićima na otoku Pagu, predsjednik NK Rijeka Damir Mišković gradi velebno zdanje na samoj obali. Velika kuća, zapravo bolje kazano vila s bazenom i nizom drugih građevina, dominira tim dijelom uvale, a gradilištem je obuhvaćen i sam obalni pojas uz more koji je betoniran i u potpunosti prilagođen budućem građevinskom kompleksu.
Mišković je porijeklom iz - Miškovića i najpoznatiji je u Hrvatskoj upravo po vođenju nogometnog kluba iz Rijeke, ali on je i uspješan poslovni čovjek koji je glavninu svoje profesionalne karijere ostvario u Nigeriji u sastavu talijanske tvrtke. Najbliži je suradnik Gabrielea Volpija, talijanskog biznismena kojeg mnogi doživljavaju kao stvarnoga vlasnika riječkog nogometnog kluba. 

Još je prošle godine Damir Mišković privukao pažnju javnosti gradnjom velikog zdanja i to – zbog buke. Teški građevinski strojevi danonoćno su - od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati - izvodili radove, a po lokalnim komunalnim propisima takva je aktivnost strogo zabranjena tijekom ljetnih mjeseci zbog ometanja turista, pa je dio mještana otvoreno optužio Miškovića za ometanje sezone, pri čemu mu je lokalna vlast, očigledno, progledavala kroz prste.

Radovi su u međuvremenu privedeni kraju, a otvorena je i betonirana šetnica uz more. Zapravo, velebno imanje gradi Damirov otac Šime na kojega glasi titular vlasništva kuće i zemljišta. On se i na ploči ispred gradilišta navodi kao investitor projekta.

Osim terena koje su imali u svom vlasništvu, dobar dio zemljišta Miškovići su „okrupnili“ otkupom od susjeda, uglavnom svojih rođaka i prijatelja.

Mišel Kalajžić
snimio: Luka Gerlanc i Jure Mišković / HAMZA MEDIA

19. travanj 2024 15:41