StoryEditorOCM

NOVO: ZADARSKI MONSTRUM IZ SUSJEDSTVA Otac godinama zlostavljao obitelj i silovao maloljetnu kćer koja mu je rodila dijete!

Piše PSD.
17. kolovoza 2016. - 21:23
silovanje-s1

NOVO

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pokrenulo je istragu protiv Zadranina u kasnim četrdesetima koji je godinama fizički i psihički zlostavljao vlastitu obitelj, a najstariju kćerku duži niz godina silovao te mu je iz tog odnosa, po svemu sudeći, kao maloljetnica rodila dijete.

 

Zadranin se od kraja srpnja nalazi u istražnom zatvoru nakon što ga je jedna od kćerki odlučila prijaviti policiji. O monstruoznom ponašanju svog oca prema vlastitoj obitelji najprije se povjerila svome dečku koji ju je ohrabrio da podnese prijavu protiv oca i tako zaustavi višegodigišnje fizičko i psihičko kojem su ona i njena obitelj bili izloženi.

 

Županijsko državno odvjetništvo cijelu je istragu proglasilo tajnom, što znači da se za svaki detalj iznesen o okolnostima počinjenja ovog gnusnog zločina podleže kaznenoj odgovornosti, kazao nam je voditelj istrage i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol.


Privedeni muškarac osumnjičen je za ukupno pet kaznenih djela. Za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, za koje je zapriječena kazna od najmanje pet godina zatvora; za teško kazneno djelo protiv spolne slobode i za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način, za koja su predviđene kazne od jedne do deset godina; za nasilje u obitelji, kazna iznosi do tri godine; te za povredu djetetovih prava, za što je određena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

 

Zadarski slučaj Fritzl godinama se odigravao u jednom velikom gradskom stambenom naselju. Susjedi su često policiji prijavljivali buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i obiteljskog nasilja. Unatoč tome, pravi razmjeri zločina policiji su očito ostali neotkriveni. Brojne prijave za nasilje u obitelji nisu izgleda motivirali ni socijalne radnike iz zadarskog Centra za socijalnu skrb da malo dublje istraže obiteljske okolnosti, unatoč činjenici da je najstarija kćerka kao maloljetnica rodila dijete, a identitet oca nije htjela otkriti.

 

Pokušali smo dobiti reakciju iz zadarskog Centra za socijalnu skrb no ravanteljica Vesna Burčul je na godišnjem odmoru i nije se javljala na mobitel, a njena zamjenica Nives Begonja također nije odgovarala na naše pozive.

 

Privedeni muškarac u pritvoru će vrlo vjerojatno ostati sve do suđenja koje se očekuje ubrzo nakon završetka istrage.

 

 

I.N.

 

-------------------------------

Nakon kriminalističke obrade i policijske prijave nad prijavljenim Zadraninom, sudac istrage zadarskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor Zadraninu za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuće. Utvrđeno je da je on godinama seksualno zlostavljao jednu od svojih kćeri, a seksualno ju je iskorištavao u vrijeme dok je bila maloljetnica. Sve je izašlo na vidjelo kada se djevojka povjerila svome dečku i obratila se policiji.

Ona je kao maloljetnica zatrudnjela i rodila dijete, koje je najvjerojatnije začela sa vlastitim ocem koji ju je spolno zlostavljao.

Iz policije nije moguće saznati detalje o ovom slučaju, no iz drugih nam je izvora potvrđeno da je Zadranin, uz kazneno djelo rodoskrvnuća, prijavljen i zbog nasilja u obitelji i povrede prava djeteta.

Radi se o višečlanoj obitelji, a po svemu sudeći majka je godinama šutjela i trpila nasilje.

Policija je u nekoliko navrata dolazila na njihovu adresu zbog prijava susjeda za narušavanje javnog reda i mira, a bilo je i nekoliko policijskih prijava za obiteljsko nasilje.

Unatoč tome, nezamislivo zlostavljanje ukućana trajalo je godinama, a izostalo je i reagiranje zadarskog Centra za socijalnu skrb.

Zadarski.hr

24. travanj 2024 00:34