StoryEditorOCM
4 kantunaPRIJETIO ZADARSKOM GRADONAČELNIKU PA DOBIO ZABRANU PRILASKA

Serviser elektronike ne smije se približiti Božidaru Kalmeti

17. siječnja 2017. - 21:29
kalmeta_vlada

Serviser elektronike iz Voloskog, 63-godišnji Vilim Kinkela, ne smije se približiti zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti na razdaljini bližoj od 50 metara, niti s njim smije uspostaviti ili održavati izravnu ili neizravnu vezu. Odluku o produljenju mjera opreza prema 63-godišnjaku, donijela je ovih dana sutkinja Iva Lovrin nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru 18. studenoga 2016. godine podignulo optužnicu protiv 63-godišnjaka zbog prijetnje prema službenoj osobi.

Kinkela je kontaktirao sa Kalmetom zbog neriješenih imovinskopravnih sporova sa državom, te mu je uputio prijetnje, za što se kao dokazi, među ostalim, navode e-mail poruke, preslike fotografija, te DVD-i sa fotografijama mobitela okrivljenika.

Iako su postojali uvjeti za određivanje istražnog zatvora, sud je utvrdio kako se mjerama opreza može otkloniti opasnost koja je prijetila zadarskom gradonačelniku.
 

-Kako okrivljenik do sada nije osuđivan za učin kaznenih djela, a prekršajno je osuđivan samo za učin prekršaja iz područja prometa, ne živi u istom mjestu kao i oštećenik, ne poznaju se niti do sada nisu bili u kontaktu, ovaj sud je stava kako se opasnost od ponavljanja kaznenog djela na štetu oštećenika može otkloniti izrečenim mjerama opreza – navodi se u obrazloženju rješenja optužnog vijeća Općinskog suda u Zadru sastavljenog od predsjednice optužnog vijeća Ive Lovrin, te sudaca Ivana Markovića i mr. sc. Ane Brkić, kao članova optužnog vijeća.

19. travanj 2024 02:55