StoryEditorOCM
4 kantunaZADAR 'DRŽI' VODEĆE MJESTO U HRVATSKOJ PO BROJU OBOLJELIH OD KARCINOMA

Apel iz Lige protiv raka: „Uplatite sredstva za kupnju aparata za zračenje!“

19. siječnja 2017. - 19:30
dan_mimoza_st-180114

Zadarska županija već drugu godinu „drži“ vodeće mjesto u Hrvatskoj po broju oboljelih od karcinoma, a svi onkološki pacijenti na zračenje i dalje odlaze u druge gradove. Liga protiv raka Zadar priprema nove akcije prikupljanja sredstava za kupnju aparata za zračenje onkoloških bolesnika, linearni akcelerator, koji košta četiri milijuna eura. Iako je iznos velik, u Ligi su uvjereni da će sredstva prikupiti, u tome će ulogu imati i stan koji su Ligi ostavili pok. supružnici Švelec, a s Općom bolnicom potpisan je ugovor o zajedničkom računu na koji je slijevaju sredstva.

Uz akcije postoje brojni donatori koji „u tišini“ uplaćuju novac, kao pojedinci (Dragan Karlović, Vojko Smirčić, obitelj Spasojević, Josip Demo, Mirjana i Vojmir Štrmelj, Ivana Dominis, Leo Dellavia, Josip Jermen, Joško Marić…), tvrtke ili jedinice lokalne samouprave (Grad Benkovac, općine Poličnik, Starigrad, Tkon…), a za račun je nakon potpisivanja ugovora između Lige i bolnice dobivena suglasnost resornog ministarstva da bude javno objavljen.

U organizaciji Lige protiv raka Zadar, kroz njihovu poznatu akciju „Smijeh kao lijek“, u ponedjeljak, 23.siječnja, priređuje se humoristična predstava „Ajme nama s njima“ koju izvodi Arijana Čulina. To je osma komedija koju u Zadar „dovodi“ Liga, bit će izvedena u HNK Zadar, a cijena ulaznice je 50 kuna. Prihod od predstave ide na račun gdje se prikupljaju sredstva za linearni akcelerator, na koji može novac uplatiti svatko tko želi doprinijeti što bržoj nabavci aparata za zračenje, čime bi onkološki bolesnici bili pošteđeni putovanja na zračenje u Zagreb ili Split.

Račun za uplate za nabavku linearnog akceleratora:

IBAN: HR89 23900011 500102784

SWIFT Code (za uplate iz inozemstva): HPBZHR2X

 

U SUBOTU 'DAN MIMOZE' NA NARODNOM TRGU

Liga protiv raka Zadar u subotu, 21.siječnja, na Narodnom trgu u Zadru od 10 do 13 sati obilježava deseti Dan mimoze, Dan borbe protiv raka grlića vrata maternice. Predstavnici Lige dijelit će promidžbene materijale i grančice mimoze, te skupljati donacije. Voditelj akcije je predsjednik zadarske Lige dr. Branko Dukić, uz dr. Ljiljanu Balordu iz Zavoda za javno zdravstvo.

25. travanj 2024 15:14