StoryEditorOCM
4 kantunaTKO NAS TO VOZA?

Evo tko sve ima dozvolu za taksi i koliko je velikih, a koliko malih prijevoznika

Piše P.O.
1. ožujka 2017. - 19:40
taksisti_prosvjed1-280217.JPG

Iz Upisnika izdanih dozvola, javno objavljenog na WEB stranici Grada Zadra, jasno je vidljivo da u Zadru trenutno ima 104 važeće autotaksi dozvole, te da djelatnost autotaksi prijevoza obavlja sveukupno 56 autotaksi prijevoznika. Od toga njih 42 ima izdanu jednu dozvolu, dok njih sveukupno 14 ima više od jedne izdane autotaksi dozvole, to jest njih 14 ima sveukupno 62 dozvole. Najveći među njima je obrt Denisa Mikulića koji ima 17 važećih dozvola, slijedi ga Lulić d.o.o. s 12, dok ostalih 12 taksi prijevoznika posluje s dvije, tri ili četiri dozvole, izjavio je gradski pročelnik za gospodarstvo Ivica Katić tvrdeći da samostalni taksisti iznose neargumentirane, paušalne i neistinite tvrdnje obmanjujući javnost.

-Što se tiče neprijavljivanja radnika, prekovremenog rada vozača, rada na crno ili neizdavanja računa, svaku pisanu prijavu uredno prosljeđujemo nadležnim tijelima, jer Grad Zadar nije nadležan i nema ovlasti inspekcijskog nadzora nad tim nezakonitim radnjama niti može svojom Odlukom propisati koliko će koji autotaksi prijevoznik zaposliti vozača i na koje radno vrijeme, to jest ne može se miješati u poslovnu politiku poduzetnika i obrtnika i nametati mu broj zaposlenih vozača, podvlači Katić tvrdeći da je gradska Odluka i zakonita i pravična.

-Bila bi nezakonita da mo prihvatili zahtjeve Sindikata samostalnih taksista koji uporno traže da u našu Odluku uvrstimo pravilo "jedna dozvola-jedno vozilo-jedan taksi obrt" jer bismo time diskriminirali trgovačka društva u bavljenju ovom djelatnosti, zaključuje pročelnik Katić.

26. travanj 2024 13:17