StoryEditorOCM
4 kantunaTORNADO PRIKUPIO POZAMAŠAN IZNOS ZA BOLESNU ANĐELU PIPLOVIĆ

Nikad više nećemo dopustiti nesposobnim i nepoštenim ljudima da stanu na čelo našeg kluba

Piše Iva Ivanac
4. ožujka 2017. - 11:45
tornado_jazine2-010317

Prijenos utakmice Zadar – Cibona koji je organizirala Udruga navijača Tornado u legendarnoj košarkaškoj dvorani Jazine bio je humanitarnog karaktera. Ulaznice za tu večer su se prodavale po cijeni od devet kuna, a cjelokupni prihod od prodaje je išao za lječenje 20–godišnje Zadranke Anđele Piplović koja boluje od rijetke bolesti.

Udruga navijača Tornado je sinoć na svojim službenim stranicama obavijestila da su za svoju mladu sugrađanku Anđelu uspjeli prikupiti 28 642,40 kuna, a novac je već uplaćen na njen račun.

Anđela boluje od Rettovog sindroma što je neurološki poremećaj. Glavno obilježje Rettova sindroma je regresija motornih i jezičnih vještina, a učestali su i napadi plakanja. Ostala obilježja mogu biti potpuni gubitak govora, ponašanje koje je slično autizmu, tremor te epileptički napadaji koji se javljaju u otprilike polovice oboljelih.

Članovi Tornada su se u svom priopćenju zahvalili svima koji su im pomogli u organizaciji, igračima na iskrenoj borbi i dolasku u Jazine, ali i svim ljudima koji su u srijedu večer bili u velikom broju u Jazinama.

- Najveća zahvala ipak ide Vama dragi ljudi, koji ste srijedu večer proveli s nama. Ljubav i emocije koje smo skupa proživili stoje u nama oduvik, možemo se zavaravati koliko hoćemo – ali mala iskra nas sve skupa zapali i opet dišemo ka jedno – poručuju iz UN Tornado. 

 

Udruga navijača Tornado Zadar na svojim je službenim stranicama na Facebooku objavila priopćenje s rezultatima himanitarne akcije održane prošle srijede u Jazinama. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Drage Zadranke i Zadrani,

Ovim putem Vas obavještavamo da je u humanitarnoj akciji za našu sugrađanku Anđelu Piplović prikupljeno 28 642,40 HRK.

Neopisivo smo ponosni na ovu akciju i želimo se prije svega zahvaliti svima koji su nam pomogli u organizaciji, svim izvođačima koji su nastupali, ekipi iz Mediteran produkcije i svim ostalima koji su bili uključeni u ovu akciju, te svima Vama koji ste nam se u Srijedu navečer pridružili u onolikom broju u Jazinama.

Ovim putem se zahvaljujemo i igračima na iskrenoj borbi i na pobjedi koja nas je sve razveselila, a posebno na dolasku u Jazine - teška srca smo se odlučili napustiti ih u odlučujućoj utakmici i neizmjerno nam znači i njihovo razumijevanje i podrška u ovoj borbi.

Pozdravljamo i sve one istinske zaljubljenike u košarku koji su ovu utakmicu gledali u Krešinom domu. Nisu nam neistomišljenici protivnici, te ne očekujemo da naša svaka akcija naiđe na apsolutno odobravanje, vjerujemo da većina ljudi koja je ostala u Krešinom domu ima istu želju kao i mi, a to je bolji i pošteniji klub svijetle budućnosti, te se nadamo da će naše iduće akcije i oni podržati.

Najveća zahvala ipak ide Vama dragi ljudi, koji ste Srijedu navečer proveli s nama. Ljubav i emocije koje smo skupa proživili stoje u nama oduvik, možemo se zavaravati koliko hoćemo – ali mala iskra nas sve skupa zapali i opet dišemo ka jedno. Neka nam ovo bude prva zajednička runda borbe za zdrav klub, a krajnji cilj nam je da zajednički ovu atmosferu prenesemo u Krešin dom, te da opet Naš klub bude ponos našeg grada i Hrvatske.

Za kraj, još jednom ponavljamo: nama cilj nisu kozmetičke kadrovske promjene, već promjena poslovanja kluba iz temelja, pošteni uvjeti koji nikad više neće dopustiti nesposobnim i nepoštenim ljudima da stanu na čelo našeg kluba.

Također podsjećamo i da odgovore na pitanja postavljena u priopćenju prije četiri dana još nismo dobili od odgovornih osoba i da ta pitanja i dalje stoje, jasno i glasno! Naše aktivnosti na ovome neće stati i Mi idemo dalje, te vjerujemo u bolji i pošteniji KK Zadar.

17. travanj 2024 17:10