StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: NAKON MINIRANJA LOVAČKOG BUNKERA "KRIŽ"

Vedran Lukić iz LD Dijana: "Zgroženi smo eksplozijom!"

Piše B.S.
6. ožujka 2017. - 19:08
eksplozija_brdo_kriz1-060317

Unutrašnjost starog talijanskog bunkera na brdu Križ u Bibinjama kojeg je za druženje koristila bibinjska lovačka udruga Diana raznesena je u noći sa subote na nedjelju nepoznatom eksplozivnom napravom. Motivi i okolnosti ove eksplozije, u kojoj na sreću nitko nije ozlijeđen, još se utvrđuju, a lovci bibinjske Lovačke udruge Diana šokirali su se onime što su zatekli u nedjelju ujutro. Njihova lovačka kuća u koju je uloženo više od pedeset tisuća kuna bila je potpuno uništena. Od siline eksplozije betonski zidovi raspali se se na dijelove.

- Popucao je armirani beton i sve je izletjelo vani. Uništena je i peka koju smo sami napravili. Zgroženi smo ovakvim činom. Ne sumnjamo na nikoga, a zašto je netko minirao bunker nam nije poznato. Mislim da je riječ o čistom vandalizmu. Ni s kim nismo bili u sukobu, niti vjerujem da bi nam netko to učinio namjerno - kazao je Vedran Lukić iz Lovačkog društva Diana. Lovačku kuću u starom talijanskom bunkeru lovci iz Bibinja, Debeljaka, Sukošana i Dračevca uredili su prošle godine, a planirali su i dodatne radove. Zadnje druženje organizirano je samo tjedan dana prije eksplozije.

- Dojavu o napadu dobili smo od lovnika društva u nedjelju u devet ujutro. Pretpostavljamo kako je to bilo između subote u 14 sati i nedjelje u 9 ujutro, a to je vrijeme kada nitko iz lovačkog društva nije tamo bio - kazali su u policiji koja je protiv počinitelja za kojima se još traga Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

20. travanj 2024 05:48