StoryEditorOCM
4 kantuna"OBA SU PALA", ŠTO JE S TREĆIM

Sinovčić je na marginama, Kalmeta je otišao, napušta li politiku sada i Marko Pupić Bakrač?

9. ožujka 2017. - 23:50
gradsko_vijece12-211116

Opozicijski udari Akcije mladih u protekle su četiri godine uglavnom bili fokusirani na Rena Sinovčića i Božidara Kalmetu. Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač nije pretjerano skrivao svoju personalno usmjerenu misiju i u nekoliko je navrata javno ustvrdio da će se povući iz politike kada Kalmeta i Sinovčić odu iz političkog i društvenog života Zadra.

U međuvremenu, "obojica su pala": Sinovčić je završio na marginama, a Kalmeta se povukao iz kandidature za zadarskog gradonačelnika. Znači li to da politiku napušta i Marko Pupić Bakrač?

-Čak sam svojevremeno Kalmeti ponudio da zajedno odemo iz politike i to zauvijek! Treba analizirati poziciju Akcije mladih u prošle četiri godine: naš rad i političko djelovanje moglo bi se opisati kroz poziciju svojevrsnih "čistača" u politici i društvu, takva nam je bila pozicija s obzirom na političku snagu kojom smo raspolagali. Svoj osobni angažman opisao bih kao "lov na glave" , a ne lov na fotelje. Osobno sam u četiri godine napisao oko 170 priopćenja vezano za negativnosti u političkom životu i raznorazne kriminalne aktivnosti u gradu. Za svako od njih sam izgarao. Enormno sam se psihofizički trošio. Slijede izbori na koje ću s kolegama Antom Rubešom i kolegicom Marjanom Botić sigurno izaći, program je već napisan i po mom mišljenju to je daleko najbolji program za grad koji je ikada napisan, kaže Marko Pupić Bakrač.

-Znači li to da se nećete povući iz aktivne politike?

-Razmišljanja o odlasku i nagon prema odlasku su vrlo intenzivni jer po svojoj prirodi nisam homo politicus, imam sređenu obiteljsku i financijsku situaciju i nemam nikakvih potreba od politike. Moje povlačenje ovisi o rezultatima izbora i razini potpore biračkog tijela koju ćemo na izborima dobiti. Kolika bude ta potpora, tolika će biti i razina odgovornosti koja će pasti na naša leđa. Neću izdati ni svoje političke suborce ni rodni grad. Međutim, ukoliko birači, kao i do sada, budu pretežito davali glas kojekakvim strankama koje predstavljaju interesne skupine, ne vidim razloga mog daljnjeg angažmana u političkim vodama, zaključuje Pupić Bakrač.

 

24. travanj 2024 06:56