StoryEditorOCM
4 kantunaŽUPANIJSKA LUČKA UPRAVA

Istezalište u uvali Jazine pred otvorenjem, pod koncesiju će morati i parking na pomorskom dobru!

Piše M. Kalajžić
11. ožujka 2017. - 14:45
jazine

Županijska lučka uprava nakon uređenja nove infrastrukture u istezalištu u uvali Jazine, investirala je još 308 tisuća kuna za nabavku kolica, viskotlačnog čistača, spremišta, rampe i ograde, a zaposlen je i dizaličar koji je prije radio u Športsko-ribolovnom društvu Zubatac koji će raditi na novoj dizalici. Dok se ne steknu uvjeti za izdavanje koncesije, istezalištem u uvali Jazine upravljat će Županijska lučka uprava, a za to će se vrlo brzo steći uvjeti - kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave.

Da bi nekome dali koncesiju morali su izraditi parcelacijski elaborat tog dijela pomorskog dobra, to provesti u Katastru, pa dobiti suglasnost Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), te se upisati u zemljišne knjige da bi se tek nakon toga stekli uvjeti za koncesioniranje.

- Za sad smo dobili inicijativu od ŠRD Zubatac koji su zainteresirani za tu koncesiju, a očekujemo upisivanje pomorskog dobra u zemljište knjige vrlo brzo. Nakon toga možemo provesti postupak koncesioniranja. Bez obzira na to istezalište će početi raditi vrlo skoro, možda već kroz idućih desetak dana. Dizalica se već testira i istezalište je pred otvorenjem, a tarife su regulirane tako da budu isti kao i prije – kazao je Škibola.

Dodao je da će se pod koncesiju dati i dio obale na kojemu parking naplaćuje gradska tvrtka Obala i lučice.

- Svaka djelatnost koja se obavlja na pomorskom dobru mora biti regulirana koncesijom pa tako i naplata parkinga. Bilo da se radi o postavljanju štekata, benzinske crpke ili parkinga, u lučkom području sve mora biti regulirano koncesijama, takva je stroga procedura i tu neće biti izuzetaka – zaključio je ravnatelj Županijske lučke uprave.

26. travanj 2024 07:40