StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO&VIDEO: NA PUTU MURVICE ISKOPAN OGROMAN KRATER

Stanari "ispalili" od noćnog rada bagera, a prolaznici od krana postavljenog iznad ceste!

Piše M.K.
14. ožujka 2017. - 15:24
gradiliste_dizalica10-140317_resize.JPG

Umjesto zgrade nekadašnje Tvornice kruha na Putu Murvice, uskoro će početi nicati velika i moderna poslovno-stambena zgrada s najmanje 120 stanova. 

Bivšu Tvornicu kruha zajedno s lokacijom otkupila je grupa investitora koje predvodi poznati zadarski arhitekt Željko Predovan, čije je tvrtka Block projekt izrađivač projektnog zadatka. 

Investitori su osnovali tvrtku Centa koja je od Tvornice kruha Zadar otkupila teren od 7000 četvornih metara na kojoj će tvrtka Centar izgraditi novu zgradu.

Ipak ne prolazi sve bez problema. Iako se stanovi već dobro prodaju mada tek trebaju biti izgrađeni, radovi na temeljima kasne zbog tvrdog materijala na koji se naišlo, te zbog velike količine vode koja je izbila iz dubine iskopine. 

"Živi kamen" i "jezero" usporili su tako iskapanje ogromnog kratera u kojemu će biti izgrađeni podzemne garaže. Zbog toga se radovi izvode po cijeli dan, ali i - noću, što je izazvalo gnijevne reakcije okolnih stanara do te mjere da su se već počeli buniti.

Čitateljica nam je poslala video snimljen u 2:49 u noći. Na snimci se vidi (a i čuje) kako bageri rade po čitavu noć, kao i pumpe koje crpe vodu.

 

- Za dobro jutro (u 7 sati) se tresu slike na zidu, popodne također, a ni u sred noći ih ništa ne zaustavlja. Već godinu dana stanari nemaju mira. Od sirene za uzbunu i mini potresa po danu, do bagera po noći - požalila se čitateljica.

Zabrinjava i velika dizalica koja je postavljena na gradilištu, ali uz njegov sami rub, pa kad se kran okrene, veliki betinski protuutezi nadviju se nad četverotračnom prometnicom i nogostupom kuda se kreću ljudi i automobili.

Zar ne bi dizalica trebala biti unutar kruga gradilišta i zaštićena tako da se neki komad s nje, betionskog utega, tereta ili željezne armature, ne otkine i pogodi nekoga ispod? Čudno je da je izvođač radova postavio dizalicu iznad ceste, te da nadležne inspekcije ne reagiraju, ali prizor krana iznad ceste ne izgleda baš lijepo.

 

18. travanj 2024 13:25