StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: AVA KARABATIĆ NA SUDU ZBOG UCJENE

"Smijala sam se dok su me privodili, a ovo sada je konačni obračun!"

Piše B.S.
17. ožujka 2017. - 21:20
IMAG0068

- Smijala sam se i dok su me privodili, mislila sam gdje me ovo vode, no znala sam da nemam što lagati. Nije lako, pravda i pravo nikada se nisu poklapali, ali opet, postoje izuzeci. Znam da nisam ništa učinila, no radije ipak herojski poraz, nego Pirova pobjeda. Imam nadnaravnu snagu i inteligenciju, jer da sam drugačija ne bi mogla opstati. Treba sve to progutati, a danas počinjem ponovno pisati - kazala je 28-godišnja splitska starleta s beogradskom adresom Ava Karabatić u petak nakon suđenja na Općinskom sudu u Zadru gdje joj se iza zatvorenih vrata vodi kazneni postupak za ucjenjivanje sveučilišnog profesora talijanistike dr. Živka Nižića 2009. godine.

Odlukom višeg suda sudi joj se ponovno sa majkom Sanjom (46), te bivšim zaručnikom Špirom Miličićem (30), a postupak se kao i prvi put zbog zaštite obiteljskog života vodi iza zatvorenih vrata na zahtjev odvjetnika Branimira Zorice koji zastupa oštećenog profesora talijanistike.

- Nadala sam se svim srcem da će suđenje biti otvoreno za javnost. Htjela sam razgolititi samu sebe jer stvarno nemam što kriti, ali eto... NIje lako. Treba na sebe staviti fasadu jer nisam u cirkusu nego u sudnici. Danas mi se ponovno sve vratilo i mogu kazati da je ovo sada konačni obračun. Ljudi nisu glupi. Nemam što kriti. Nitko nije besmrtan, pa ni suci ni porotnici. Najviše mi je žao moje obitelji i oca koji ovo sa mnom prolaze - zaključila je Ava.

U prvom su postupku Ava i njezina majka oslobođene krivnje, dok je Špiro Miličić nepravomoćno osuđen na dvije godine i sedam mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne. Kao i u prvom, i u ovom drugom ponovljenom postupku 28-godišnja Ava očekuje oslobađajuću presudu.

- Jedva čekam da ovo sve završi i onda ćemo slaviti. Sigurna sam u to. Ja mirno spavam, no opet ponavljam pravo i pravda nisu jednaki - kazala je nakon što je sa suda izašla u crvenoj haljini držeći pod rukom svoju prvu i nedavno objavljenu autobiografsku knjigu "Ja, nomad", ili u podnaslovu "Najnoviji priručnik za pametne mlade djevojke".
- Knjiga već dva tjedna obara rekorde u Hrvatskoj, a brzo ide i u daljnju distrubuciju. Mislila sam da će mi zbog toga biti malo lakše, ali eto I dalje je teško. No ipak sam ja na koncu stara kvočka koja podnese sve. Žao mi je jedino cijele moje obitelji i moga oca koji sve mora prolaziti sa mnom - kazala je.

U petak je na sudu svjedočio sada umirovljeni profesor talijanistike nakon čega je rasprava odgođena za 28. travnja jer se na sudu nije pojavio branitelj prvookrivljenog Miličića Željko Gulišija. Na idućem ročištu iznijet će se obrane optuženih.

25. travanj 2024 11:45