DVIJE GODINE NAKON ŠTO SU UHIĆENI U Španjolskoj oslobođeni zadarski skiperi uhvaćeni s tonom kokaina u jedrilici!

DVIJE GODINE NAKON ŠTO SU UHIĆENI

Dvojica Zadrana uhvaćena s tonom kokaina u međunarodnoj akciji ''Winnetou'', u četvrtak je oslobođena svih optužbi na španjolskom sudu u Madridu i vraćena kući.

U veljači 2015. godine, u jednoj  od najvećih akcija zapljene kokaina u međunarodnim vodama kodnog imena "Winnetou" uhvaćena su bila dvojica Zadrana, 56-godišnji zadarski skiper Robert K. i njegov 26-godišnji kompanjon koji su u jedrilici sa skrivenim dnom prevozili 1,1 tona kokaina.

 Na jedrilici Amsterdamer kojom su krenuli iz Zadra prema Španjolskoj, presrela ih je policija i u dvostrukom dnu broda otkrila 1,1 tonu kokaina vrijednu 44 milijuna eura.

Tijekom akcije koja je trajala više mjeseci zaplijenjeno je ukupno 3,5 tone kokaina i 9,3 milijuna eura.

Ova akcija kodnog imena ''Winnetou'' označena je kao najznačajnija te vrste u posljednih nekoliko godina, a uz kolege iz Portugala, Velike Britanije, Njemačke, Australije, Srbije i Crne Gore, svoj doprinos dali su i hrvatski policajci.

''Pali'' Zadrani bili su zaduženi za prijevoz jedrilicom, dok su za osiguranje bili odgovorni Srbi, većinom bivši pripadnici vojske.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

,BUBREG NJEGOVE PREMINULE SUPRUGE DONIRAN NAŠEM SLAVNOM NOGOMETAŠU 'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'

'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'
Ivan Klasnić za otprilike dva tjedna dolazi u Zagreb iz Hamburga i upoznat će se s Borisom Vidmarom, u...
'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'