StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON ČETIRI GODINE ZAKAZANO PRVO ROČIŠTE

Zdravko Livaković tužio Rena Sinovčića za klevetu!

Piše IN
22. ožujka 2017. - 21:04
livakovic_sinovcic-170509

U srijedu je na Općinskom sudu u Zadru trebala početi glavna rasprava u kazenoj tužbi za klevetu koju je Zdravko Livaković podnio protiv Rena Sinovčića. Bivši državni tajnik u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i dugogodišnji pročelnik Grada Zadra za graditeljstvo tužio je bivšeg vanjskog suradnika NK Zadar za klevetu zbog izjava koje je iznio o njemu u emisiji "1 na 1" sada već bivše televizijske kuće VOX.

Riječ je o događaju iz 2013. godine, kada je Sinovčić kao vlasnik i direktor televizije VOX, gostovao u emisiji urednika Šenola Selimovića u vrijeme predizborne kampnje za lokalne izbore. Sinovčić se tada već bio burno razišao sa zadarskim HDZ-om te je na lokalne izbore za gradonačelnika odlučio izaći s vlastitom nezavisnom listom koja je na koncu osvojila dva mjesta u Gradskom vijeću.

- Svoj nastup u emisiji Sinovčić je iskoristi da o gospodinu Livakoviću iznese gomilu laži i uvreda, bez ikakvih osnova i dokaza. Bilo je to vrijeme kampanje za lokalne izbore na kojima se Sinovčić natjecao za gradonačelnika. Udarao je po Livakoviću očito računajući da će time sebi dati više na važnosti, iako gospodin Livaković u to vrijeme već četiri godine nije obnašao dužnost u Vladi RH, a deset godina je bilo prošlo od njegovog posla u gradskoj upravi – kazao nam je Livakovićev pravni zastupnik, splitski odvjetnik Nediljko Ivančević, koji Livakovića zastupa i u slučajevima uskočkih optužnica za izvlačenje novca iz državnih tvrtki za vrijeme mandata ministra Božidara Kalmete.

Glavna rasprava u srijedu međutim nije održana jer se Sinovčić, također optužen od USKOK-a za izvlačenje novca iz NK Zadar i svojih tvrtki, pojavio pred sudom bez branitelja. Sinovčić je od sutkinje Ivane Parać Krišto zatražio odgodu suđenja dok ne angažira odvjetnika, a sutkinja je njegovu zamolbu prihvatila te novo ročište zakazala za 4. travnja.

Livaković je tužbu protiv Sinovčića za klevetu podnio 2013. godine, a zadarskom sudu je trebalo četiri godine da sazove prvo ročište. U međuvremenu je Livakovićev odvjetnik pet-šest puta, kako nam je rekao, slao požurnice sudu da zakaže raspravu, ali od toga nije bilo ništa.

- Mene kao profesionalca najviše smeta što sud četiri godine nije ništa poduzeo, unatoč požurnicama. Neka sud sazove raspravu pa će se tamo razbistriti sve tko je što rekao – kaže odvjetnik Zdravka Livakovića.

17. travanj 2024 16:02