StoryEditorOCM
4 kantunaSTRAVA U ČISTI VELIKOJ - TIN JE UPAO U LOŠE DRUŠTVO, POVEZUJE GA SE S DROGOM

Prijateljica Šunjerginih: Imali su skladan brak, a on im je bio sve!

Piše Slobodna Dalmacija
27. ožujka 2017. - 10:34
sunjerga00

Dan nakon stravičnog dvostrukog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku, mještani Čiste Velike koji su poznavali obitelj Šunjerga i dalje su u nevjerici nakon što je 19-godišnji Tin Šunjerga u njihovu susjedstvu presudio ocu Marinu, pripadniku splistke specijalne policije i majci Silvi.

Dobra prijateljica Šunjerginih, inače iz Zadra, duboko potresena viješću o tragičnoj sudbini svojih kumova Silve i Marina, koje je ubio njihov 19-godišnji sin, bila je zdvojna, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Užasnuta sam tragedijom koja je prekinula živote dvoje predivnih ljudi. Marin i Silva bili su prijatelji kakvi se rijetko nalaze, ali i skrbni roditelji. Obožavali su svog sina kojem su osigurali sve što poželi. Osobito se oko njega, nježna i plaha, sva brižna i predana svijala Silva.

Tin je bio njihov jedinac i centar svemira svoje majke koja ga je obožavala i bila spremna podnijeti i najveću patnju. To što se dogodilo nalikuje strašnoj noćnoj mori - ganuto je kazala vjenčana kuma Šunjerginih.

Specijalac od rata

Marin Šunjerga živio je u Njemačkoj, te se u Hrvatsku vratio kako bi odslužio vojni rok. Odslužio ga je nakon ili neposredno prije Oluje u tenkistima 113. brigade HV-a.

Nakon služenja vojnog roka, javio se i primljen je u Specijalnu jedinicu policije Jastrebovi – Šibenik. Tamo je profesionalno služio sve do 2001. godine, kada je postrojbe ukinuta odlukom tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Šime Lučina.

Jedan je od desetorice pripadnika Jastrebova koji su prebačeni u Specijalnu Jedinicu policije BATT – Split, gdje je još uvijek bio aktivan. Od Jastrebova u BATT-u ih je ostalo još nekoliko, ostali su umirovljeni ili otišli u krim-policiju. 

Skladan brak

- Brak sa Silvanom bio mu je prepun ljubavi i poštovanja. Rođenje Tina im je samo upotpunilo taj sklad. Tin je bio odlikaš u osnovnoj školi, ponajbolji učenik, ali upis u srednju tehničku školu ga je okrenuo. Ponavljao je prvi razred, a prošle godine je maturirao. Imao je mladenačke hirove i bio je istaknut u okolini.

Svima se uvukao pod kožu jer, realno gledajući, dobar je on bio susjed. Miljenik sela zajedno sa svojim psom Zenom. Ali upao je očito u loše društvo vršnjaka čim mu je, kako se priča po selu, droga bila dostupna.

Upravo to je njegova oca toliko bacilo u očaj da mu je nedavno ozbiljno zaprijetio slanjem u komunu ako ne prestane i ne spusti se na zemlju. Šunjerge su skromni ljudi i žive po pravilima - zaključuje još susjed obitelji Šunjerga.

Željko Škarić, susjed i rođak ubijenog specijalca, ne može doći k sebi od šoka. Da se nešto u selu događa doznao je u nedjelju nešto iza 11 sati, kada je pod sirenama pristiglo vozilo Hitne pomoći.

- Tin je dečko koji je mladenački slobodniji, ali koliko ja znam, nikad nije imao problema sa zakonom. Svi smo u šoku, teško je povjerovati da se pred našim vratima dogodila ova tragedija. Imao je mladenačke hirove, no ovo je prestrašno - priznao je Škarić okupljenim novinarima, piše Slobodna Dalmacija.

24. travanj 2024 10:04