StoryEditorOCM
4 kantunaON 'LONAC' A ONA NJEMU 'POKLOPAC'

Dragan L. zvani "Lonac": "U Eriku sam zaljubljen. Nakon što smo se posvađali rekao sam joj: "Ajde ubij me ako baš hoćeš!".

Piše B.S.
6. travnja 2017. - 00:00
petric

- U Eriku sam zaljubljen. Nakon što smo se posvađali rekao sam joj: "Ajde ubij me ako baš hoćeš!". Povukao sam nož iz njezine ruke i ubo sam sebe u prsa. Spasila mi je život jer mi je ranu pritisnula šugamanom. Nikada prije joj nisam dao nož da me zakolje, mada je jedne prigode ona zamahnula nožem i pogodila naslon fotelje – posvjedočio je 54-godišnji Dragan L., prometni tehničar iz Zadra, poznatiji pod nadimkom 'Lonac' na Županijskom sudu u Zadru gdje je u srijedu počelo suđenje 42-godišnjoj Eriki M. M. optuženoj za pokušaj ubojstva. Erika se tereti se da je 2. veljače 2016. godine, oko tri sata, u stanu na Putu Petrića u Zadru nakon kraće svađe nožem napala i teško ozlijedila 'Lonca', inače vlasnika stana u kojem su provodili večer. S njima se nalazio i njihov prijatelj građevinski tehničar, 54-godišnji Nedjeljko B., koji je nakon incidenta nazvao Hitnu pomoć. Ljubavna svađa između Erike i 'Lonca' izbila je nakon što joj je on spočitnuo što nije odmah došla kod njega u stan već je prethodno bila u kafiću. Iako se isprva nije znalo tko je nožem ranio 'Lonca', policija je na koncu uhitila 42-godišnju Eriku. Ona je pak jučer na suđenju izjavila da se ne osjeća krivom, te da želi da ovaj slučaj što prije završi a i 'Lonac' je tražio da se ona oslobodi.

- Želim samo otići u inozemstvo gdje zarađujem za egzistenciju. Ne želim snositi posljedice za tuđe postupke - kazala je Erika, koju je je prethodno Sudsko vijeće na čelu sa sucem Borisom Radmanom zbog pretjerane gestikulacije i dobacivanja s optuženičke klupe udaljilo iz sudnice.
'Lonac' je pak na sudu pojasnio kako su prije svađe u stanu na Putu Petrića tu večer popili od 10 do 15 piva, petnaestak whiskeya, te da su ujedno i 'šmrknuli' speed, no perioda tijekom kojeg je ležao u zadarskoj Općoj bolnici gdje se oporavljao od teške ozlijede nije se sjećao.
- Sanjao sam neke zvijeri koje me hoće ubiti i svoje prijatelje iz vojske, no ne sjećam se da me itko posjetio osim Erike – kazao je na sudu. Njihov zajednički prijatelj, 53-godišnji Nedjeljko koji je kobne večeri svjedočio sukobu, posvjedočio je kako je pokušao smiriti posvađani par, no da je počeo bježati nakon što su počeli spominjati noževe i kretati se prema mjestu gdje su bili odloženi.
- Dok sam bježao u stanu prijatelj mi je iznenada rekao: "Ubola me u srce umrijet ću!". Vidio sam krv i bio sam u šoku. Teško mi je reći jeli bio u nju zaljubljen. Prije desetak dana kada smo razgovarali rekao mi je da ima bojazan tj. strah od Erike - kazao je 53-godišnjak na sudu. Erika je 'zadala muke' i odvjetnici Dragi Petričić, koja joj je dodijeljena po službenoj dužnosti jer nikako nije mogla shvatiti zašto nju nitko ništa nije pitao tijekom suđenja. Nakon što joj je odvjetnica pojasnila da obranu može iznijeti kada hoće, Erika joj je kazala da je zapravo ona sama trebala ići u odvjetnike, te da bi ga htjela promijeniti. Petričić je nakon toga njezin zahtjev prenijela sucu Radmanu nakon čega je suđenje odgođeno na neodređeno vrijeme.. Dosad je vještačenjem utvrđeno da je 42-godišnjakinja u vrijeme počinjenja zločina bila neubrojiva, te pod utjecajem 1.61 promila alkohola kokaina, marihuane i diazepama. Kod Dragana L. izmjereno je 1.16 promila alkohola u krvi.

25. travanj 2024 03:04