StoryEditorOCM
4 kantunaSDP IM NUDIO MJESTO DOGRADONAČELNIKA

Stranka Pametno: Obraćamo se onima koji nemaju strah od asfalta, a oni koji su u grad došli, neka usvoje gradske 'užance'!

Piše L.B.
6. travnja 2017. - 16:41
jukic1-060417

- Obraćamo se onima koji nemaju strah od asfalta. Građanima. A oni koji su u grad došli, neka usvoje gradske 'užance'. Želim živjeti u gradu koji nije opterećen raznim fobijama, a Zadar je postao netolerantan grad što stvara opor osjećaj nama koji se smatramo otvorenom građanskom opcijom. Mi smo politička opcija koja nije populistička, nije za široke narodne mase. Mi se obraćamo građanima i samo jedan naš vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra bio bi glas razuma. U Zadru smo došli do toga da je ono što je nenormalno postalo normalno – rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik zadarskog ogranka stranke Pametno Zdenko Jukić.

Osvrnuvši se na priopćenje Gradskog odbora SDP-a Zadar prema kojem stranka Pametno u Zadru na izbore izlazi zajedno sa SDP-om, Jukić je kazao da ta informacija nije točna i da ih je priopćenje SDP-a jako iznenadilo.

- Vodstvo zadarskog SDP-a nam je na prvom sastanku, a održali smo dva, nudio mjesto dogradonačelnika. Želio sam i očekivao na prvom našem sastanku najprije čuti nešto o ljudima i programima, te bih i ja rekao o našima, a dogodilo se da toga nije bilo. Oni su prije svega pričali o pozicijama na listi i tko bi što dobio. To je mene jako zbunilo i nismo se ništa dogovorili – rekao je Jukić, dodajući da stranka Pametno u Zadru nije zatvorila vrata ni HDZ-ovim ni SDP-ovim opcijama.

- Mi smo korak iznad njih i nismo populisti. Program smo radili dvije godine i u njegovom stvaranju su sudjelovali i stručnjaci iz HDZ-a. Bilo ih je i iz drugih stranaka, to je nevažno. Važno je da Zadar postane grad, da se stvari pomaknu, da ne slušam djecu od 16 godina koja već razmišljaju o odlasku iz Hrvatske – kazao je Jukić.

On je najavio da će stranka Pametno o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore javnost izvijestiti do ponedjeljka, s obzirom da je potrebno održati sjednicu predsjedništva stranke.

- Nećemo biti kao MOST, potpisivati izjave kod javnih bilježnika i raditi populističke stvari. Odabrali smo teži put – rekao je Jukić, koji je na press konferenciji predstavio dio programa stranke Pametno.

20. travanj 2024 12:19