StoryEditorOCM
4 kantunaOTKRIVAMO: EVO S KIM BI HDZ TREBAO IĆI U KOALICIJU

Ispali "modesovci", uskočili "reformisti", vraća se HSP!

Piše P.O.
12. travnja 2017. - 22:57
gradsko_vijece2-040816

HDZ će na lokalne izbore u Zadru i Zadarskoj županiji ipak ići s koalicijom! Mada je u stranci značajno narasla sklonost prema samostalnom izlasku na izbore, pred članovima Županijskog odbora stranke u četvrtak navečer će se naći rezultati obavljenih pregovora s potencijalnim partnerima nakon čega će biti donesena i konačna odluka.

Neslužbene informacije govore da su razgovori obavljeni s predstavnicima Hrvatske stranke umirovljenika, HSPAS-a, HSP-a, Čačićevih Reformista i Hrasta. Iz igre su ispali članovi najmlađe zadarske stranke Modesa s kojima je HDZ ostao u koaliciji i nakon što je skupina pravaša predvođena Rudolfom Dvorskim napustila HSPAS i formirala svoju stranku.

Ali, HDZ se odlučio za dvije pravaške stranke – ovo je povratak HSP-a i zadržavanje suradnje s HSPAS. Potpunu novost predstavlja politički savez s Reformistima Radimira Čačića koji su dosada imali dva mjesta u Gradskom vijeću Zadra, ali tek nakon što su Vesna Sabolić i Ljiljana Klarin istupile iz HNS-a.

Županijski odbor bi trebao udariti pečat na obavljene pregovore, a s istom bi koalicijom HDZ nastupio i na gradskoj i na županijskoj razini.

25. travanj 2024 03:50