StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: POTPISAN KOALICIJSKI SPORAZUM SDP-HNS-HSS

Glasovac: Naša politika nije okrenuta protiv pojedinaca nego protiv sustava koji guši Zadar podređujući ga svojim uskim interesima

14. travnja 2017. - 14:30
koalicija_potpisivanje1-140417

U Zadru je na otvorenom prostoru Trga pet bunara potpisan koalicijski sporazum između SDP-a, HNS-a i HSS-a o sastavljanju zajedničke liste za Gradsko vijeće na kojoj će se naći 25 kandidata iz SDP-a, četiri iz HNS-a i dva iz HSS-a. SDP je već istaknuo Sabinu Glasovac kao kandidatkinju za gradonačelnicu, a po sada potpisanom dogovoru po jednog će kandidata za njenog zamjenika dati HNS i SDP.

- Ovo je početak jedne drugačije politike i prestanak politike koja je 25 godina vodila grad. Naša politika nije okrenuta protiv pojedinaca nego protiv sustava koji guši Zadar podređujući ga svojim uskim interesima. Građani imaju priliku birati između toga i naše politike ljudskog lica, otvorenog, progresivnog Zadra koji će ulagati u ljude i obrazovanje, kazala je čelnica SDP-a Sabina Glasovac najavljujući da će se koalicija zalagati za besplatne udžbenike i prehranu svim osnovnoškolcima, veći broj stipendija i stanova dohvatljivijih mladim ljudima.

Glasovac je navela i da treba riješiti problem starih i nemoćnih koji umiru čekajući na nepreglednim listama, a potom se osvrnula i na pitanje ima li SDP s koalicijskim parnerima dovoljno kadrova za sva pročelnička i direktorska mjesta u gradu:

- Naša politika nije zamijeniti 70 plavih sa 70 crvenih stranačkih iskaznica. Zadar ima kvalitetne ljude, radit ćemo s najkreativnijima i najsposobnijima, rekla je Glasovac dodajući da svakom Zadraninu treba omogućiti da diše kako želi, bez obzira je li rođen u Zadru ili ga je izabrao za život.

Mada se aktualna vlast osjeća nepobjedivom do te mjere da se niti ne trude ispunjavati izborna obećanja, Glasovac je uvjerena u dvostruku pobjedu koalicije koju predvodi: HDZ više neće imati većinu u Gradskom vijeću, a utrci za gradonačelničko mjesto Glasovac očekuje pobjedu u drugom krugu.

- Gradska organizacija HSS-a pristupila je ovoj koaliciji iz samo jednog razloga, a to je želja za boljim životom građana Zadra kojemu su potrebne promjene, svježa i nova energija koja će moći iskoristiti sav potencijal našega grada. U Zadru su ostvareni značajni infrastrukturni projekti koji olakšavaju život građana i to nitko ne može osporiti, ali isto tako nitko ne može osporiti da je Zadar izgubio u pretvorbenoj pljački najveći dio svoje industrije i s njom radna mjesta. A bez radnih mjesta nema života mladima, nema demografske obnove. Ova koalicija nudi promjene u smjeru razvoja Zadra, promjene koja će biti u korist svih građana i koje su neophodne ako želimo da naš grad u budućnosti bude grad sretnih brojnih mladih obitelji i ostalih stanovnika, izjavio je predsjednik gradskog HSS-a Marijan Maroja.

- Imamo vlast koja dva desetljeća ne ispunjava svoja obećanja, imamo grad s infrastrukturom i građevinama, ali bez radnih mjesta. Moramo se okrenuti malim i srednjim poduzetnicima koji ne uživaju potrebnu potporu, račune im se blokira zbog sitnih iznosa dok veliki duguju milijune, ali se o tome ništa ne priča dok ne dođu do zida kada se sve raspada, rekao je prvi čovjek gradskog HNS-a Kristijan Kovačević.

23. travanj 2024 10:18