StoryEditorOCM
4 kantunaBOŽIDAR LONGIN I BRANKO DUKIĆ ČEKAJU ZAMJENIKE

Evo tko su kandidati za mjesta dožupana i dogradonačelnika Zadra

16. travnja 2017. - 20:40
konferencija_knezeva_palaca-020217

HDZ još nije donio odluku o imenima svojih kandidata za zamjenike gradonačelnika i župana, najavljuje se da će to biti obavljeno do kraja mjeseca. Nestrpljiva "internet-javnost" nagađa i navija, još nestrpljiviji novinari "naširoko gađaju" pa koga zakače, a ponekad i ciljano u prvi plan guraju neke "kandidate" od kojih se i njima poremeti rad srca.

Ali, kako službenih informacija nema, jedini trenutni oslonac su one neslužbene. Protiv toga nema lijeka.

Što se asistenata Branka Dukića tiče, HDZ je krenuo utabanim stazama stvaranje "šireg popisa" s kojega će netko završiti na Narodnom trgu. Po "neprotokoliranim" informacijama na tom su popisu čak četiri pročelnika gradskih upravnih odjela: EU-pročelnik Šime Erlić, njegov kolega iz graditeljstva Darko Kasap, pa po stažu najmlađi gradski pročelnik, financijaš Ivan Mijolović, a tu je i lokalni ministar školstva i predsjednik GO HDZ-a Joso Nekić.

Nitko to nije želio potvrditi, ali neslužbene informacije govore da Branko Dukić želi "mlađe zamjenike", ma što to značilo, te da mu se nije dopala ideja s Josom Nekićem kao svojim zamjenikom, što bi značilo da je Dukić pokazao zube i da jasno zna što hoće. Zanimljivo je da su Božidar Kalmeta, Ana Lovrin, Živko Kolega i Zvonimir Vrančić bili i predsjednici Gradskog odbora i gradonačelnici, a taj bi se niz, bude li se poštivala Dukićeva želja, sada trebao prekinuti baš na Josi Nekiću i to ne na gradonačelničkoj nego zemjeničkoj kandidaturi.

Što se "ženske kvote" tiče, kuloari spominju jedno staro i jedno potpuno novo ime. Višekratno se HDZ-ovu gradsku vijećnicu Elviru Sterle spominjalo u kombinatorici oko Grada i Gradskog odbora stranke, ali se ipak čini da je ona, kada je zamjeničko mjesto u pitanju, najbliže izlaznim vratima. Novo ime je Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda u Zadru.

U županijskoj zgradi se kao s kandidatima za zamjenika Božidara Longina kalkulira s imenima dosadašnjeg župana Stipe Zrilića koji se nalazi u delikatnoj situaciji jer po isteku mandata ostaje bez radnog mjesta. U sličnoj se poziciji nalazi i Branko Kutija koji više neće biti gradonačelnik Benkovca, ali tek treba vidjeti što o njima kao svojim prvim suradnicima misli Božidar Longin.

Interes za mjestom dožupana navodno pokazuju još i aktualni županijski pročelnik Ivan Šimunić, novigradski i sukošanski načelnici Joso Klapan i Ante Martinac, a tu je negdje i Šime Vicković, aktualni šef HDZ-ove kampanje na županijskoj razini i nekadašnji šef županijske stranačke Mladeži.

19. travanj 2024 17:49