StoryEditorOCM
4 kantunaTUŽITELJSTVO ODUSTALO OD PROGONA

Nema dokaza da je 31-godišnjak ispred disco kluba nožem porezao I.K.

Piše B.S.
14. travnja 2017. - 23:04
noz05

Zadarsko tužiteljstvo odustalo je od kaznenog progona 31-godišnjeg A.M. koji je bio optužen da je u borovoj šumi ispred disco cluba Marina, na plaži Soline, nožem ozlijedio I.K.

Na ročištu održanom 31. ožujka Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) odustalo je od kaznenog progona 31- godišnjaka navodeći kako svi izvedeni dokazi nisu takve kvalitete i naravi da bi se s nedvojbenom sigurnošću moglo zaključiti da je okrivljenik počinio inkriminirano kazneno djelo. Naime, kako je navedeno, to ne proizlazi niti iz obrane okrivljenika, a niti iz drugih provedenih dokaza, osim iz iskaza oštećenog, čije dijelove iskaza ne potvrđuju ni drugi ispitani svjedoci.

Optužnicom se teretio da je 29. srpnja 2008. oko 4,30 sati u Biogradu na Moru, u borovoj šumi ispred disco cluba Marina, na plaži Soline, zajedno sa grupom nepoznatih osoba fizički nasrnuo na I. K., s ciljem da ga teško povrijedi. U trenutku kada je ovaj pao na tlo nožem ga je porezao po lijevoj nadlaktici a potom ga nastavio nogama i rukama udarati po cijelom tijelu. U daljnjem nasrtaju spriječio ga je poznanik.

U obrazloženju se navodi kako iz liječničke prijavnice proizlazi da je kritične prigode kod oštećenika dijagnosticirana rezna rana lijeve nadlaktice, dok nema konkretnog opisa navedene ozljede, niti je u liječničkoj prijavnici registrirano da bi oštećenik kritične prigode zadobio nekakve druge ozljede uslijed zadobivenih udaraca, kako to opisuje u svjedočkom iskazu.

Iz medicinske ekspertize, te iskaza samog vještaka medicinske struke, proizlazi kako se ne može isključiti da bi oštećenik ranu zadobio na drugi način, odnosno od kakvog drugog oštrog predmeta i to prilikom pada.  

19. travanj 2024 16:10