StoryEditorOCM
4 kantunaSTIŽE DRASTIČNO ZAHLADNJENJE, PONEGDJE MOGUĆ I BIJELI USKRS!

Meteorolozi najavili kišu, grmljavinu, buru, uz osjetan pad temperature u gorju snijeg

15. travnja 2017. - 13:05
nevrijeme

U subotu se, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje promjenljivo uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom.

Na srednjem i južnom Jadranu veći dio dana uglavnom suho i djelomice sunčano.

Vjetar većinom slab sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo, a krajem dana na sjevernom dijelu bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 18, a u Dalmaciji od 19 do 23 °C.

Za Uskrs promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, najčešći u Dalmaciji. Potkraj dana u Gorskome kotaru uz zahladnjenje moguća susnježica ili snijeg. Ujutro na zapadu ponegdje magla.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, koja će do kraja na podno Velebita imati i olujne udare, a na južnom dijelu puhat će većinom umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C, a krajem dana u unutrašnjosti osjetno svježije.

Početkom sljedećeg tjedna i dalje promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. U ponedjeljak uglavnom bez oborine. U utorak se u gorju ponovno očekuje susnježica i snijeg, a bijelih bi pahulja moglo biti i u srijedu.

Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak, a u utorak prolazno jako i vrlo jako jugo. Temperatura u padu. U dobrom dijelu unutrašnjosti maksimalne vrijednosti u utorak i srijedu bit će ispod 10 Celzijevih stupnjeva.

16. travanj 2024 18:05