StoryEditorOCM
4 kantunaJE LI DIJANA VICAN NAJZAPOSLENIJA ŽENA U HRVATSKOJ?

SDP: Zadarska rektorica ima 15 kolegija na četiri sveučilišta, predsjednica je dva vladina tijela, Agencije za obrazovanje...

Piše Mirela Lilek / Jutarnji list
17. travnja 2017. - 15:01
1_rektorica_inauguracija43-01

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i predsjednica Sektorskog vijeća za odgoj, obrazovanje i sport, ovih je dana imenovana na novu funkciju predsjednice Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Nagomilane obveze zadarske rektorice zabrinule su SDP-ova saborskog zastupnika Bojana Glavaševića, koji je premijeru Andreju Plenkoviću ostavio za domaću zadaću tijekom blagdana odgovoriti na zastupničko pitanje:

- Smatrate li da, uz najmanje 15 kolegija na različitim sveučilištima, upravljačke i voditeljske dužnosti na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima u dvije države te u nizu radnih tijela Vlade RH i Ministarstva znanosti, gospođa Vican može uistinu kvalitetno i potpuno predano obnašati dužnost predsjednice Upravnog vijeća Agencije za zananost? - pitao je Glavašević, uz objašnjenje da je osnovna zadaća Agencije osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti.

Kako je pobrojao Glavašević, Vican je na Sveučilištu u Zadru autorica i nositeljica četiri kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju Odjela za pedagogiju, dva kolegija na poslijediplomskom doktorskom studiju pedagogije Kvaliteta u odgoju i obrazovanju, tri kolegija na poslijediplomskom specijalističkom studiju vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnim ustanovama, kojega je ujedno i voditeljica.

Osim toga – nastavlja u pismu premijeru – gospođa Vican kao suradnica drži nastavu iz najmanje tri kolegija na preddiplomskim i diplomskim studijima na Filozofskom fakultetu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostaru, i dva kolegija na doktorskom studiju pedagogije na istome sveučilištu.

Kao sunositeljica na Sveučilištu Sjever drži kolegij Odnosi s javnostima i društveno odgovorno poslovanje i suvoditeljica je doktorskog studija Međunarodni odnosi Sveučilišta Libertas.

Službene stranice tih institucija potvrđuju da je Vican nositeljica niza kolegija (primjerice, Prirodoslovni fakultet u Mostaru objavljuje informaciju da "prof.dr.sc. Dijana Vican dijeli potpise studentima 3. ožujka u 13 sati"), no ona to u izjavi za Jutarnji demantira:

- Od kada sam rektorica, ne realiziram nastavu iz svih tih kolegija. Točno je da sam uključena u nastavu za stjecanje nastavničkih kompentencija za strukovne nastavnike na Filozofskom fakultetu u Mostaru, no samo četiri puta mjesečno, kaže Vican. U izvođenje nastave na Sveučilištu u Zadru zamijenile su je, tvrdi, docentice, a participira u nastavi na Sveučililištu Sjever.

- Ispričavam se ako nije došlo do ažuriranja podataka na webu – kaže Vican, uz poruku da niti lipe ne prima za poslove na položajima za koje ju je imenovalo Ministarstvo ili Vlada.

20. travanj 2024 13:05