StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: ISELILI JE NAKON GOTOVO POLA STOLJEĆA

Zbog duga od 13 tisuća kuna deložirana iz stana i nema gdje!

Piše M.K., B.S.
18. travnja 2017. - 21:10
DE.PNG

NOVO:

Zbog duga od 13 tisuća kuna Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, 57-godišnja Zadranka Nada Bosnić deložirana je u utorak iz stana u ulici Josipa bana Jelačića u kojem živi već 46 godina. U međuvremenu nije pronađen privremeni smještaj, a Centar za socijalnu skrb u Zadru dodijelio joj je jednokratnu pomoć. 

- Na žalost nisam mogla stan otkupiti kada mi je mama umrla jer sam živjela od socijalne pomoći. Zbog toga sam sklopila ugovor o najmu s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje koji je bio davalac stana na korištenje, a od 1991. su postali i vlasnici stana. No, nisam mogla plaćati niti tu najamninu - kazala je Bosnić, koja nakon deložacije nema gdje.

Stanarsko pravo Bosnić je naslijedila od majke. Najamninu je uredno je podmirivala do '94. kada ostaje bez posla.

 HZMO joj tada radi raskid ugovora, ali uredno nastavlja slati uplatnice. Prije deset godina protiv Bosnić podnose tužbu, a 2013. sud donosi presudu o predaji nekretnine.

- Ne znajući i za išta od toga, ona 2014. u DUUDI-u predaje zahtjev za otkup stana. Oni kažu da se 2015. trebaju donijeti posebni akti kojima će se definirati pravo otkupa stanova, a Nada Bosnić do danas nije dobila odgovor.
Ne znajući više kako da ostvari svoje pravo na stan, koji je otplatila 70 posto, u travnju tuži HZMO radi utvrđivanja prava vlasništva- kažu u Živom zidu.

- U međuvremenu gospođa Nada je dobila mirovinu, te joj se skida trećina kako bi se podmirila najamnina HZMO-u koji je vlasnik stana, a gospođa je do sad otplatila 70 posto - tvrde iz Živog zida. 

Na temelju presude iz 2013. zakazana je predaja stana.

 

 

RANIJE

Kako doznajemo, policija i ovršitelji pokušavaju deložirati stariju gospođu iz stana u kojemu živi već 46 godina, a razlog je navodno dug Zavodu za mirovinsko osiguranje u iznosu od 13 tisuća kuna.

Iako je dug otplaćivala skidanjem trećine miriovine, te ga na taj način prepolovila, odlučeno je da zbog duga mora van iz stana.

Na mjestu događaja su i predstavnici Živog zida kojima policija nije dozvolila da uđu u stan u kojemu se nalaze ovršitelji i korisnica stana.

Više uskoro... 

14. travanj 2024 21:58