StoryEditorOCM
4 kantunaMODES PREDSTAVIO KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA I DOGRADONAČELNIKA BIOGRADA

Fuzul i Birkić: promijenit ćemo prostorni plan u korist građana, a ne pojedinaca

Piše IN
18. travnja 2017. - 16:22
DSC_5885.JPG

Ante Fuzul i Manolo Jure Birkić kandidati su MODES-a na predstojećim izborima za gradonačelnika i dogradonačelnika Biograda na Moru. Oni su se u utorak predstavili novinarima u Zadru ističući svoje snažno opredjeljenje za rješavanje nagomilanih problema u Biogradu kojeg zadnjih 11 godina vodi HDZ-ovac Ivan Knez.

Fuzul i Birkić, kao nezavisni kandidat na listi MODES-a, najavili su da će po osvajanju vlasti promjeniti sadašnji gradski prostorni plan (PPU) i urbanistički plan uređenja (UPU) koji, po njima, nisu adekvatno napravljeni, iako ih se žurno gura na usvajanje Gradskom vijeću.

- Prošle godine građani su na javnoj raspravi podnijeli 450 prigovora na biogradski UPU, a samo je manji dio od toga uvažen, dok je većina građanskih prijedloga odbačena. Mi ćemo mijenjati oba ključna gradska plana tako da ćemo ih prilagoditi potrebama građana, a ne pojedincima, kao što je dosad bio slučaj – kazao je Fuzul, inače predjednika MODES-a u Biogradu.

Namjeravaju promijeniti i sadašnju odluku gradskih vlasti po kojoj Grad zbog opraštanja dijela komunalnih doprinosa upisuje založno pravo nad nekretninama građana. Također planiraju smanjiti, sve do potpunog ukidanja, sadašnju cijenu dječjeg vrtića koja iznosi 700 kuna mjesečno za prvo i 350 kuna za drugo dijete, te uvesti subvencioniranje knjige za sve biogradske osnovnoškolce.

- Obnovit ćemo i školsko dječje igralište koje sadašnja vlast ignorira, uvest ćemo pomoć kod kuće za starije osobe te božićnice za umirovljenike. Poticat ćemo građane na poduzetništvo, naša će uprava za njih imati ulogu "one stop" agencije. Smanjivat ćemo sadašnju stopu prireza s 12 posto na niže, sve do njenog ukidanja. Svjesni smo problema u kojima se Biograd nalazi, a mi mu želimo vratiti stari kraljevski sjaj – poručio je Fuzul.

18. travanj 2024 02:29