StoryEditorOCM
4 kantunaZIMA USRED PROLJEĆA

Zbog jakog vjetra zatvorene državne ceste na zadarskom području

21. travnja 2017. - 13:08
bura_razanac1-060117

 

Od 06,29 sati za sav promet otvoren je Paški most. Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u Slavoniji i Baranji. Snijeg pada i na autocesti A5 Osijek-Sredanci, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet, zbog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, za ostala vozila do 5 tona preko Gračaca i Knina te dalje preko Kistanja i Benkovca prema Zadru (DC59) ili od Knina prema Splitu-DC1; obilazak za autobuse (zbog radova): Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila iznad 5 tona: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1, i obrnuto) te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Pasjak i Klek na izlasku.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su višesatna čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje.

U prekidu su  trajektna linija Makarska - Sumartin - Makarska i katamaranska linija na relaciji Jelsa - Bol - Split. Trajektna linija Šibenik - Zlarin - Kaprije - Žirije plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje.

U subotu će trajekt na liniji 602 Vis-Split isploviti iz luke Vis u 16 sati umjesto u 15,30 sati.

19. travanj 2024 00:14