StoryEditorOCM
4 kantunaBIVŠI RADIJSKI NOVINAR I ESTRADNI MENADŽER OPTUŽEN ZA PREVARE I BLUDNIČENJE NAD MLADIĆIMA

Nije došao na 16 ročišta, a na sudu se pojavio tek kada su mu zaprijetili pritvorom!

Piše B.S.
21. travnja 2017. - 22:40
korbar_privodjenje-140408

Tek nakon što mu je tužiteljstvo zaprijetilo pritvorom, pravosudne vlasti ušle su u trag bivšem radijskom novinaru i navodnom estradnom menadžeru, 68-godišnjem Miloradu Korbaru iz Varaždina, kojem se od 2008.godine u Zadru sudi zbog kaznenog djela prevare i bludničenja nad mladićima.

Bivši radijski novinar nije se odazvao na 16 sudskih ročišta zbog čega je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) za njega zatražilo pritvor. Korbaru nije bilo moguće dostaviti poziv jer su se svi pozivi vraćali sa naznakom "obaviješteni nije podigao pošiljku". No, nakon što je sud zakazao sjednicu vijeća radi odluke o određivanju istražnog zatvora Korbar se pojavio na sudu. Pozvan je putem mobitela čiji broj je dao redarstvenim vlastima za kontakt navodeći kako često seli te ima problema problema sa bivšom suprugom koja mu ne predaje poštu.

Prošle je godine u njegovoj odusutnosti nastavljen postupak za niz prevara koje je počinio predstavljajući se kao estradni menadžer Zdravka Škendera i Krunoslava Kiće Slabinca. Korbar je zadarskim obrtnicima nudio javno oglašavanje na plakatu koncerta za što je tražio 300 kuna. Nakon što bi žrtve pristale na takav dogovor Korbar bi im izdao i uplatnicu. Iste je godine pao u ruke policije i zbog bludničenja nakon što je pokušao seksualno iskoristiti dvojicu mladića u svom podstanarskom stanu u Zadru. Osim što se teretio za bludne radnje nad 18-godišnjakom, optužen je i za protupravno lišavanje slobode 23-godišnjeg J.A. iz Kaknja u susjednoj BiH. Korbar i 18-godišnjak su se još ranije upoznali i kontaktirali telefonom, a onda ga je Korbar, predstavljajući se kao uspješni estradni menadžer, namamio u Zadar obećavši mu posao.

Mladić je doputovao u Zadar, a kako u gradu nikoga nije poznavao, Korbar mu je ponudio smještaj u svom podstanarskom stanu gdje je tijekom noći nasrnuo na mladića koji ga je i prijavio policiji. Korbar je prije 20-ak godina otišao iz Varaždina gdje je ostavio obitelj sa dvoje djece. U to je doba, uz svoj redovni posao novinara, uistinu bio i estradni menadžer tadašnjim pjevačkim zvijezdama, pa i Nedi Ukraden.

25. travanj 2024 06:28