StoryEditorOCM
4 kantunaLAŽNO SVJEDOČIO NA SUDU

Zadranin (30) lagao da nije kupio heroin od M.D, pa osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu

Piše B.S.
23. travnja 2017. - 21:26
heroin

Zbog davanja lažnog iskaza u sudskom postupku koji se protiv dvojice Zadrana vodi zbog "dilanja" heroina, 37-godišnji J.P. iz Zadra osuđen je na Općinskom sudu na kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Optužen je što je 23. veljače 2010. u Zadru, ispitan u svojstvu svjedoka tijekom kaznenog postupka u predmetu protiv M. D. i A. Š. zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, iako propisno upozoren do dužnosti kazivanja istine i posljedicama neistinitog svjedočenja, iskazao kako od optuženika M. D. nikada nije kupovao nikakvu drogu, iako je upravo od njega u periodu od kraja lipnja do početka rujna 2008. u četiri navrata kupio opojnu drogu heroin.

Naveo je da se smatra krivim u odnosu na optužbu, te se ujedno usuglasio s predloženom sankcijom kazne zatvora u trajanju od 6 mjeseci uz primjenu uvjetne osude kroz vrijeme trajanja od dvije godine. Odlučujući o vrsti i mjeri kazne sud je uzeo u obzir sve okolnosti koje odlučuju da kazna bude teža ili lakša za počinitelja. Unatoč olakotnim okolnostima koje se odnose na neosuđivanost, te na priznanje počinjenja djela, sud smatra da blaža kazna od predložene ne dolazi u obzir. Međutim, budući da se optuženik usuglasio s predloženom sankcijom sud nije smio izreći kaznu strožije od predložene. 

20. travanj 2024 18:08