StoryEditorOCM
4 kantunaPOGODOVANJE KLIJENTIMA

USKOK podigao optužnice protiv benkovačke sutkinje A.B.(37) i vlasnice agencije za nekretnine G.A.(52)

Piše M.K.
27. travnja 2017. - 19:08
opcinski_sud_benkovac-03091

Uskok je, nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv benkovačke sutkinje i vlasnice agencije za nekretnine koja se sumnjiči da je  sutkinji davala mito kako bi pogodovala njenim klijentima čime je poticala na zlouporabu položaja i ovlasti - javlja Hina.

U optužnici tužiteljstvo sumnjiči sutkinju benkovačke službe Općinskog suda u Zadru da je od vlasnice agencije primila 30.700 kuna i 200 eura.

USKOK je na svojim internetskim stranicama izvijestio da je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke A. B. (1980.), G. A. (1965.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti. (26. 4. 2017.)

Optužnicom se prvookrivljenoj, kao sutkinji Općinskog suda u Zadru, Stalna služba u Benkovcu, stavlja na teret da se, od početka veljače 2016. godine do 3. studenoga 2016., u Benkovcu i Obrovcu, s drugookivljenom. vlasnicom agencije za nekretnine dogovorila da će, u predmetima stranaka drugookrivljene, poduzimati sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka drugookrivljene, za što će joj drugookivljena., prema dogovoru, predavati određenu novčanu nagradu. Tako je prvookivljena, nakon što joj je drugookivljena. predavala dokumentaciju svojih stranka, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je pribavljala po uputi prvookrivljene, u najmanje 17 predmeta, sačinjavala tužbe radi utvrđenja prava vlasništva, znajući da će ti predmeti njoj biti dodijeljeni u rad i da će u istima kao uređujući sudac donositi odluke.

Nakon što su joj tako formirani predmeti dodijeljeni u rad, ona je posredstvom drugookrivljene davala upute za stranke i svjedoke o tome što će ih pitati i kako će iskazivati, kako bi mogla donijeti presudu u skladu s interesima stranaka drugookrivljene. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od vlasnice agencije. primila ukupno najmanje 30.700 kuna i 200 eura - izvijestio je Uskok.

24. travanj 2024 21:49