StoryEditorOCM
4 kantunaSTARLETI NASTAVLJENO SUĐENJE U ZADRU ZBOG UCJENE

Ava Karabatić: "Evo došla sam u bijelom, simbolično, kao golubica!"

29. travnja 2017. - 00:02
IMAG0216

Iznošenjem obrana, u petak je na Općinskom sudu u Zadru iza zatvorenih vrata nastavljeno suđenje 28-godišnjoj splitskoj starleti Avi Karabatić za ucjenjivanje sveučilišnog profesora talijanistike dr. Živka Nižića 2009. godine. U prvom su postupku Ava i njezina majka oslobođene krivnje, dok je Avim tadašnji momak Špiro Miličić nepravomoćno osuđen na dvije godine i sedam mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne.

"Nadam se da će danas napokon noćna mora biti gotova. Evo došla sam u bijelom, simbolično, kao golubica. Naravno, opet ću kazati da se ne bojim istine, niti sam se ikada bojala. Što će biti vidjet ćemo", kazala je Ava prije početka suđenja na koje je zakasnila zbog, kako je kazala, velike gužve u prometu.

U koliko se Avi i njezinoj majci na sudu dokaže počinjenje djela, mogu dobiti od jedne do pet godina zatvora. Njih dvije se, naime, terete zbog dvije tisuće eura koje je Avi poslao profesor, a Špiro Miličić se tereti i za dodatnih sedam tisuća eura koje je zatražio od profesora, odnosno za ucjenu s ciljem stjecanja znatne imovinske koristi.

Profesor je prijavio da su mu Ava i Sanja Karabatić, te Špiro Miličić zatražili u dva navrata ukupno 9 tisuća eura prijetivši mu javnom kompromitacijom i objavom lascivnih SMS poruka, ali i fizičkim ozljeđivanjem, ukoliko ne plati njihovu šutnju. Pristao je platiti dvije tisuće eura kako SMS poruke koje je slao svojoj studentici ne bi dospjele u javnost. Nakon toga više nije želio plaćati i sve je prijavio policiji.

23. travanj 2024 08:49