StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: BLISKI SUSRET SA ZVIJEZDOM THE GRAND TOURA

Evo što je Clarkson rekao našoj novinarki...

Piše Ana Vučetić Škrbić
11. svibnja 2017. - 13:43
the_grand_tour16-100517

Nakon što su se u utorak ujutro kao grom iz vedra neba pojavili na zadarskoj rivi, oduševili sve koji su ikada gledali legendarnu BBC-jevu emisiju "Top Gear" i izazvali pravu strku u zadarskim novinskim redakcijama, planetarno popularni voditeljski trojac - Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May - u četvrtak su u Zadru i okolici nastavili snimanje svog novog serijala "The Grand Tour", koji će iduće godine biti emitiran na Amazonu.

Jutro su započeli rano i radno, na vrhu zadarskog Poluotoka, jedne od najljepših gradskih razglednica. Dok je Hammond pio kavu na terasi Q bara, Clarkson je bio s druge strane obale, u popularnoj Barci ispod Maraskine stare zgrade. Dijelilo ih je more, a povezivao dron s kamerom koji je putovao s jedne na drugu stranu obale i bilježio svaki trenutak poprilično ležernog jutra britanskih TV zvijezda.

Sljedeća stranica bila je zadarska Zračna luka na Zemuniku, gdje je kompletno snimanje završeno za manje od 15 minuta, a potom se karavana u kojoj su glavne zvijezde metalik plavi audi TT RS quattro i crveni buggy nomad zaputila u "nepoznatom" smjeru - na ručak u Punta Skalu, turistički resort u Petrčanima kraj Zadra, gdje je cijela ekipa odsjela i odakle Clarkson zadnjih dana redovito objavljuje fotografije na svom Instagramu.

Cijelo vrijeme polagane vožnje zadarskim ulicama Clarksona i Hammonda pratila je kamera sve dok u jednom trenutku, na izlasku iz grada, Clarkson potpuno neočekivano nije zaustavio svoj audi i novinarskim ekipama koje su vozile iza njih uputio krajnje neobičnu molbu.

- Lijepo vas molim da nas prestignete! Nije baš lijepo da cijelo vrijeme naše vožnje u kadru bude i taj vaš automobil - nasmijao se Clarkson, pokazujući na naš sivi, rashodovani seat koji je pored šminkerskog audija i šmekerskog buggya izgledao stvarno otužno, kao šaka u oko.

- Nisu nam mediji mrski, navikli smo da nas snimaju gdje god da se pojavimo, pa tako i ovdje u Zadru. Nije to ništa posebno, niti nam posebno smeta. Uostalom, i ja sam novinar pa najbolje znam kako je to - objašnjavao nam je Jeremy dok smo iz kadra micali našu krntiju, a potom se zaputili u smjeru nekadašnje vojne baze u Šepurinama.

Zapuštena pista usred šikare i borove šume na koju su nekada slijetali avioni danas je omiljena destinacija svih ljubitelja brzine zadarskog kraja koji vikendom tamo organiziraju auto-utrke svojih limenih ljubimaca. Nitko od njih do jučer ni u najluđim snovima tamo nije mogao zamisliti Clarksona i Hammonda no, eto, i to se dogodilo. Na stazi u Šepurinama jučer su se glavom i bradom utrkivala njih dvojica, pod budnim okom produkcijske ekipe i zadarske policije koja im je diskretno osiguravala teren za vožnju.

Predvečerje je bilo rezervirano za zalazak sunca na Puntamiki pa je drugi dan snimanja, baš kako je i počeo, završio s još jednom prepoznatljivom zadarskom razglednicom. Petak kao zadnji dan boravka britanske ekipe u Zadru trebao bi biti najspektakularniji i, barem što se snimanja tiče, najzahtjevniji. Prema dobro obaviještenim izvorima, set se već postavlja na Vojnoj bazi u Zemuniku, a posebnu ulogu u ovoj epizodi trebao bi navodno imati i jedan kanader koji će gasiti automobil u plamenu.

Budući da su svi prilazi snimanju strogo zabranjeni jer ekipu "The Grand toura" ovaj put pazi i vojska, za sve detalje morat ćemo pričekati premijeru na Amazonu.

26. travanj 2024 04:54