StoryEditorOCM
4 kantunaRENO SE VRAĆA?

Nekadašnji vlasnik TV Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala, ponovno želi imati lokalnu televiziju - Vox Fenix!

Piše T-portal
11. svibnja 2017. - 21:58
izbori_zadar3-041211

Reno Sinovčić, zadarski poduzetnik, nekad vlasnik lokalne stanice TV Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala, ponovno želi imati lokalnu televiziju - objavio je T-portal.

Naime Sinovčić je početkom godine osnovao novu tvrtku Vox Fenix s temeljnim kapitalom od sto kuna i prijavio se na natječaj za koncesije u regiji D6, koja pokriva dio Karlovačke i Ličko-senjske županije, i D7, koja pokriva Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko-senjske županije.

U regiji D6 Sinovčićeva tvrtka natječe se s Nezavisnom televizijom, dok su želju za dobivanjem koncesije u D7 uz njegovu iskazale još četiri tvrtke: CCS Consulting, Robur, Televizija Dalmacija i TV Jadran. Tko će dobiti koncesije, trebalo bi biti poznato 3. lipnja, za kada je sazvana sjednica Agencije za elektroničke medije (AEM).

Sinovčićevo medijsko carstvo, podsjetimo, počelo se raspadati nakon njegova uhićenja u aferi Ribar, da bi u jesen prošle godine AEM oduzeo i koncesije TV Voxu zbog neispunjavanja programskih obveza.

Vox je završio u stečaju i iza njega su ostali dugovi, a Sinovčić sada ponovno želi u medijski biznis. T-portal pokušao je doznati kakvi su mu planovi i s kojim kadrom planira raditi, ali na telefonske pozive i SMS poruke nije odgovarao.

26. travanj 2024 22:15