StoryEditorOCM
4 kantunaIZBORNE BIZARNOSTI (2)

Lude koalicije: Renata može i s pravašima, HDZ u "bratoubilačkom ratu", a samo jedan "načelnički el classico"

Piše P.O.
12. svibnja 2017. - 21:30
sdp

Ovi lokalni izbori na zadarskom području donose i dosada neviđene koalicije i to ponajviše zahvaljujući predsjednici Županijskog odbora SDP-a Renati Sabljar Dračevac koja "potpisuje" ninsku koaliciju između socijaldemokrata, HSLS-a i Modesa, najmlađe stranke nastale "pravaškim cijepanjem" HSPAS!

S tim istim Modesom, SDP je i u koaliciji za izbor Općinskog vijeća u Vrsima, a da Sabljar Dračevac ne vidi ništa neobično u koaliranju SDP-a s pravašima pokazuje i primjer Obrovca gdje su Ivana Vrkića za gradonačelnika zajednički kandidirali HSLS, SDP i HSP.

Jedne se koalicije stvaraju, druge se raspadaju: aktualni gradonačelnik Paga je Željko Maržić iz Paške stranke, a zamjenik mu je Dario Grašo iz SDP-a. Ta je koalicija očito pukla, pa će se dojučerašnji suradnici sada "obračunati", jer je svaki od njih kandidat svoje stranke.

Korist bi mogao, kao u poslovici, izvući treći – kandidat HDZ-a Igor Karavanić koji je najprije bio u HDZ-u, pa se našao među osnivačima Paške stranke, a sada ima "povratničku kandidaturu" HDZ-a!

Što se HDZ-a tiče, vladajuća stranka prolazi sve primjetniju fazu međusobnih suprotstavljanja s nekadašnjim stranačkim kolegama. Najžešća "unutarhadezeovska" bitka vodit će se u Benkovcu gdje kao jedini kandidati "ratuju" dojučerašnji HDZ-ovac i još aktualni dogradonačelnik Frane Tokić i predsjednik tamošnjeg GO HDZ-a Tomislav Bulić.

U Škabrnji se sadašnjem HDZ-ovom načelniku Nediljku Bubnjaru kao nezavisni kandidat suprotstavlja nekadašnji HDZ-ov načelnik Zoran Gurlica. Ista je stvar i u Zemuniku: tamo HDZ kandidira Ivicu Šarića, a među konkurentima mu je bivši HDZ-ov načelnik Josip Marušić koji se odlučio kandidirati s nezavisnom listom.

 

Na cijelom području Zadarske županije samo će se u Starigradu odigrati "načelnički el classico": jedini kandidati su HDZ-ov Krste Ramić i SDP-ov Zlatko Marasović. Naravno, s bitno drugačijim izgledima na pobjedu.

 

20. travanj 2024 16:08