StoryEditorOCM
4 kantunaJAGODA SURAĆ (HDZ) ODGOVARA NA PROZIVKE KANDIDATA MODESA

Da, moja kćer radi u gradskoj upravi! Ponosna sam na nju!

Piše P.O.
15. svibnja 2017. - 21:10
zamjenici_gradonacelnika4-260417

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju i Zadarski.hr, kandidat Modesa za zadarskog gradonačelnika Ivica Vlakić izjavio je da "čak i jedna od kandidatkinja na ovim izborima ima kćer zaposlenu u gradskoj upravi". Mada je upravo grupacija ljudi, bivših pravaša iz HSPAS sada okupljenih u Modesu, često prozivana zbog zapošljavanja "svojih ljudi", Vlakić je ustvrdio kako on nikoga od svoje uže i šire obitelji nije zaposlio u gradskoj upravi, već su "modesovci" putem javnog natječaja izabrani "kao najbolji kandidati koji znaju rješavati probleme".

Vlakić nije želio kazati ime kandidatkinje čija je kćer zaposlena u gradskoj upravi u kojoj je posljednje četiri godine proveo kao dogradonačelnik, ali je bilo jasno da je aluzija upućena na adresu Jagode Surać, HDZ-ove kandidatkinje za dogradonačelnicu, pravnice i dugogodišnje zaposlenice gradske uprave.

- Kao čovjek sam povrijeđena. Posljednje četiri godine smo normalno surađivali u gradskoj upravi i povrijedilo me što tako nastupa moj dojučerašnji radni kolega. Sada smo se oboje kandidirali i vidjet ćemo što će izbori donijeti, ali ovo smatram krajnje nekorektnim, udarcem ispod razine, kaže Jagoda Surać priznajući da je sutradan nakon njegove izjave medijima razgovarala s njim, ali se "izdigla iznad svega toga", pa Vlakićevu izjavu nije željela s njim komentirati.

HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika podsjeća da je posljednje četiri godine Vlakić bio dužnosnik, dok je ona u gradskoj upravi bila i još je samo službenica.

- Bila sam na različitim radnim mjestima, ali kroz cijeli sam svoj radni vijek, a krenula sam s najniže razine, svako radno mjesto dobivala samo zahvaljujući svom radu. Nikada nisam bila članica ni jedne političke stranke, a nisam to niti sada. Trenutno sam, nakon godinu i pol dana, na godišnjem odmoru da mi netko ne bi zamjerio što dosta vremena provodim u kampanji. Izbori će brzo doći i birači će reći svoje, a ako gospodin Vlakić ima nešto kazati o kvaliteti mog rada i odnosu s ljudima i građanima, neka slobodno kaže, dodaje Jagoda Surać.

Njena je kćer prije sedam godina primljena na rad u zadarskoj gradskoj upravi, imala je protukandidate, pobijedila je na regularnom javnom natječaju i ima položen pravosudni ispit, a Surać ističe i da je "ponosna na svoju djecu", pa i na to što je njena kćerka "položila pravosudni ispit među prvima u svojoj generaciji".

- Ovo je bilo neutemeljeno, smatra Surać.

25. travanj 2024 18:03