StoryEditorOCM
4 kantunaA TURISTI STIŽU

Zbog duga od 220.000 kuna vlasnicima 140 kuća i apartmana u Punta Skali - zatvorili vodu!

16. svibnja 2017. - 23:20
PUNTASKALA

Vlasnici skoro 140 kuća i apartmana u dijelu turističkog naselja u Punta Skali jutros su ostali bez vode! Prema zadarskom Vodovodu je napravljen dug od oko 220.000 kuna i to je bio razlog zbog kojega su u zadarskom komunalcu odlučili zavrnuti špine, što je izazvalo ogorčenje onog dijela vlasnika koji su plaćali račune, ali su ipak sada ostali bez vode.

- Zbog nepodmirenih dugova radnici Vodovoda su nam svima isključili vodu, bez obzira jesmo li plaćali račune ili nismo. Mislim da je bilo logično isključiti vodu neplatišama, jer mi imamo svatko svoje brojilo i može se utvrditi jesmo li plaćali ili nismo. Osim toga, mogli su vlasnicima objekata poslati nekakve opomene ili pokrenuti ovrhe, a ne ovako. Ovo je katastrofa, stvara se loša slika i o zadarskom i o hrvatskom turizmu, jer gosti već dolaze, sezona je pred vratima, požalio nam se Rudolf Ero Galić, jedan od vlasnika objekata u Punta Skali smatrajući nepravednim da ostane bez vode zato što "netko iz Varaždina ili Virovitice nije platio svoje račune za vodu".

- Jutros sam imao sastanak s predstavnicima poduzeća "Punta Skala", Mjesnog odbora i predstavnicima vlasnika kuća. U tom dijelu naselja nalazi se oko 135 objekata koji su imali svoja sekundarna mjerila, ali ona nisu u vlasništvu Vodovoda nego "Punta Skale" koja je imala svoj glavni vodomjer. Ti su ljudi svoje račune trebali plaćati "Punta Skali", ali to nisu radili i nastao je taj dug, a mi smo jutros izašli na teren i zatvorili dovod vode, što je od nas tražila "Punta Skala" jer joj krajnji korisnici nisu podmirivali račune, izjavio nam je direktor Vodovoda Tomo Matek.

Matek objašnjava da je svim vlasnicima kuća i apartmana ponuđen ugovor o ugradnji sekundarnog mjerila, ali njih 30-ak je taj ugovor odbilo, a nekolicina ga nije ni preuzela. Uz to, Matek navodi kako je "Punta Skala" ipak pristala platiti 105.000 kuna od ukupnog duga, dok preostali dio iznosa moraju podmiriti krajnji korisnici vodvodne mreže.

-Kada se oni međusobno dogovore, potpišu ugovore i plate dugove, mi ćemo im uključiti vodu, zaključuje direktor Matek.

Tako je na kraju ispalo da zbog tridesetak neplatiša vodu od utorka nemaju ni oni koji su račune plaćali, a turisti su im pred vratima.

20. travanj 2024 04:48