StoryEditorOCM
4 kantunaZADAR GORI OD BENKOVCA

Mjesec dana prije turističke špice TZ grada Zadra nema pripremljen ljetni program!

Piše Iva Ivanac
18. svibnja 2017. - 00:05
noc_punog_miseca2-190716

Iako je do prave ljetne špice ostalo manje od mjesec dana pa većina gradova i općina, poput Benkovca, već ima pripremljene ljetne programe, Turistička zajednica grada Zadra još uvijek nema definiran program za nadolazeće ljeto.

- Za sada vam od izvođača ne možemo potvrditi još ništa, osim koncerta Pet Shop Boysa u kolovozu koji je ujedno i centralni događaj ovog ljeta. Još uvijek traju pregovori i dogovori s drugim izvođačima i prije nego što budu potvrđeni, ne mogu vam ništa više otkriti, kazao nam je Ante Galić, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Zadra.

Ono što u Turističkoj zajednici sigurno znaju jest da će ovogodišnji koncept organizirane zabave biti drugačiji nego prethodnih godina. Događaji če biti organizirani po cijelom Poluotoku, od Kampa kaštela, preko Kalelarge i Narodnog trga pa sve do rive i parka Vladimira Nazora koji se pokazao kao odličan prostor za održavanje ambijentalnih koncerata. TZ Grada je za sada definirala dnevni raspored programa tako što je povezala dane u tjednu s različitim glazbenim žanrovima.

- Nedjeljom će biti koncerti zadarskih, ali i hrvatskih bendova na Narodnom trgu, ponedjeljkom i srijedom će nastupati ansambli, a četvrtak je rezerviran za klape, rekao je Galić nadodajući kako je ove godine naglasak programa na izvornom dalmatinskom zvuku te pop i jazz glazbi koju vrlo rado prihvaćaju svi posjetitelji.

Uz pregovore s izvođačima koji se privode kraju, Turistička zajednica radi i na izbjegavanju kolizije događanja tako da se ne bi ponavljala praksa iz prošlih godina kada bi jedan dan bili i po pet događanja, a drugi dan niti jedan.

Uz programe koje izravno planira Turistička zajednica, Zadrani i njihovi gosti ne moraju strahovati za održavanje tradicionalnih manifestacija. Tako će se i ove godine održati Kazališno ljeto s bogatim glazbenim programomj, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Zadar Snova, dm Millenium Jump te Noć punog miseca koja ove godine donosi neke novosti.

- Ove godine organiziramo dm Millenium Jump krajem sedmog te Noć punog miseca početkom osmog mjeseca. Nož se ove godine poklapa s proslavom Oluje tako da ćemo zadnji dan manifestacije, koja inače traje od trećeg do petog kolovoza, prigodno proslaviti. Svaku večer ćemo imati glazbeni zabavni program te sva tri dana sajam autohtonih glazbenih proizvoda i suvenira, uključujući i Cvitarijadu, rekao je Neven Stojaković iz društva Propela.

25. travanj 2024 05:38