StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO:OBIŠAO VIŠNJIK PA STRANAČKOM SKUPU NA PLOVANIJI PORUČIO

Andrej Plenković: Očekujem veliku pobjedu i u Zadru i u Zadarskoj županiji

Piše P.O.
17. svibnja 2017. - 20:28
plenkovic_zadar20-170517_resize.JPG

Očekujem veliku pobjedu HDZ-a u Zadru i Zadarskoj županiji, ali uz trijumf ovdje, HDZ će nakon lokalnih izbora imati najveći broj gradonačelnika i načelnika, a napravit ćemo i veliki iskorak u urbanim sredinama, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na stranačkom skupu priređenom u zadarskom kvartu Plovanija. Prethodno je premijer Plenković obišao novouređene sportske terene na Višnjiku.

-Pri povratku s Višnjika zaustavili smo se na Bilom brigu gdje mi je jedan čovjek rekao. „Vidi ga, došao je i ovdje! Bio je prije neki dan i mali Branko. Da vam kažem, izgubili smo dobrog doktora, ali ćemo dobiti odličnog gradonačelnika“, rekao je Plenković dajući tako potporu HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Branku Dukiću, te Božidaru Longinu kao kandidatu za župana.

- Zadar je grad koji je bez dileme doživio najveći procvat na obali, a Zadarska županija predstavlja jednu od najjačih kada riječ o snazi i odlučnosti HDZ-a, rekao je Plenković ističući da je vertikala vlasti Zagreb-županija-grad „izrazito bitna za razvoj Zadra i Zadarske županije“.

Plenković je aktualni trenutak nazvao vremenom velikog razotkrivanja na političkoj sceni. S jedne je strane HDZ kao stranka s kapacitetom za upravljanje državom, a na drugoj se strani vide samo protestni trendovi i rušiteljski refleksi. Zato su i ovi lokalni izbori dobili nacionalnu dimenziju, misli Plenković.

-Mi donosimo političku stabilnost, a opozicija traži svaku priliku za destabilizaciju vlasti i za nove izbore. Ako do njih i dođe, mi ćemo opet pobijediti i opet ćemo sastavljati Vladu, rekao je Plenković.

Božidar Kalmeta je pozvao sve Zadrane da u nedjelju izađu na izbore i svoje povjerenje dadu Branku Dukiću i Božidaru Longinu jer je to najbolji izbor za Zadar. Na temeljima onoga što je dosada napravljeno, oni će znati novom snagom i energijom razvijati grad i županiju u naredne četiri godine, poručio je Kalmeta okupljenima ispred prostora Mjesnog odbora Plovanije.

Božidar Longin je izjavio da "gradu i županiji treba politička stabilnost koju nudi samo HDZ“ koji sada ima i vertikalu prema Zagrebu, ali i kontinuitet. Gotovo identičnu poruku odaslao je i Branko Dukić po kojemu „bez svađa i podjela, želimo stabilnu gradsku vlast na dobrobit svih nas i naše djece“.

19. travanj 2024 09:49