StoryEditorOCM
4 kantunaANKETA: TREBA LI KAMPERIMA DOPUSTITI PARKIRANJE NA RIVI?

U šoku sam! Kad već nemamo Central park u Zadru, čuvajmo ono što imamo!

Piše Ana Vučetić Škrbić 
19. svibnja 2017. - 14:45
slika za anketu_gore

Rozeta Bogeljić, 43, novinarka
- Apsolutno ne podržavam ideju da kamperi budu na rivi! Riva je za šetanje, za igranje, za mame s kolicima, za uživanje u ono malo prirode koja nam je tu nadohvat ruke u centru grada. Kad već nemamo Central park u Zadru, čuvajmo ono što imamo - rivu.

Daniela Nižić, 44, profesorica
- S obzirom na činjenicu da sam i sama vlasnica kampera, upoznata sam s dinamikom punjenja tanka sive vode te kemijskog WC-a. Zato me zanima na koji način su organizatori osigurali potrebna mjesta za pražnjenje spomenutoga jer, naime, takva vrsta infrastrukture na rivi ne postoji.

Borut Gatara, 40, organizator Vakanze
- U deset godina održavanja Vakanze na rivi uvijek smo se prilagođavali pravilima koja su tražili Grad, TZ i drugi, a pored toga uvijek pazimo da se ne narušava integritet rive. Apsolutno podržavam sve nove projekte, ali samo ako je riva primjereno mjesto za njih i ako su logistički i organizacijski pripremljeni sukladno najavi.

Petra Mustać, 38, novinarka
- Podržavam bilo kakvu revitalizaciju rive i to je fantastično za naš grad. Međutim, uvijek se može, kada se nešto organizira, biti dostojanstveniji. Rogoborimo protiv Bandićevih šatora na trgu, a ovo je jednako, ako ne i gore. U šoku sam!

Darko Markač, 49, dipl. knjižničar
- Nemam ništa protiv kampera na rivi ako je njihov dolazak vezan uz neki događaj. To nije posebno nova ideja jer im se, primjerice i u Francuskoj, dopušta besplatan ulaz u centar grada, ali samo ako im se osiguraju uvjeti poput kemijskih wc-a ili tankova za otpadne vode. Ideja nije loša, trebamo biti otvoreni i za tu vrstu turizma, i osigurati im sve što trebaju.

26. travanj 2024 05:26