StoryEditorOCM
4 kantunaPOSLJEDNJI OKRŠAJ PRIJE PREDIZBORNE ŠUTNJE

Kalmeta: Glas Mostu i Akciji mladih je glas protiv Zadra! Pupić Bakrač: Zna se tko je uništio privredu i doveo Hypo hobotnicu!

18. svibnja 2017. - 15:59
kalmeta

- Temeljna reforma Mosta je ukidanje županija i regionalizacija Hrvatske, a naša je politika svih ovih godina jačanje Zadra kao centra županije i protivljenje institucionalnom razvlašćivanju Zadra čije su institucije za vrijeme SDP-ove Vlade otišle iz Zadra, izjavio je Božidar Kalmeta na konferenciji za novinare sazvanoj povodom izjave mostovca Mira Bulja po kojemu treba ukinuti četiri dalmatinske županije i napraviti jednu dalmatinsku regiju s centrom u Splitu.

Zbog demagogije i jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji, Most je podržao SDP-ovu inicijativu za smjenu ministra Marića i time pokušao srušiti Vladu čiji je dio i destabilizirati Hrvatsku, ocijenio je Kalmeta.

- Da stvar bude još gora, njihov koalicijski partner na razini grada i županije je takozvana Akcija mladih koji niti su od akcije, niti su mladi. U protekle četiri godine u Gradskom vijeću zloupotrebljavali su demokraciju i pretvorili je u političko nasilje. To je bila destrukcija svega što se radilo u Zadru, od plana za razvoj Sveučilišnog kampusa, ŠC Višnjik, Kneževe palače i svih drugih poduzetničkih inicijativa za bolji život građana. Prema tome, glas za Most i Akciju mladih je glas protiv Zadra i svih zadarskih potreba. Njihovi prijedlozi bi unazadili i vratili unatrag sve ono što smo desetljećima gradili. Prijedlozi ove političke opcije predstavljaju katastrofu za Zadar i negativniji su od svih političkih opcija koje su se dosada pojavile u Zadru, izjavio je Kalmeta pozivajući građane da u ukidanju županija "prepoznaju opasnost za Zadar".

- Svatko tko je pročitao naš program vidio je da u njemu nema nikakve destrukcije i da je to najbolji program za Zadar ikada napisan. Što ima destruktivno u podizanju porodiljnih naknada, uvođenju besplatnih udžbenika za učenike i besplatnih treninga za djecu?! Pa oni su povećali prirez, a ništa od toga nisu omogućili, uzvratio je na Kalmetine riječi Marko Pupić Bakrač.

- Stvari stoje upravo obrnuto: u Gradskom vijeću smo destrukciji i nasilju bili izloženi mi, na nas su slali zaštitare i to zato što smo se borili za demokratske standarde, a oni nisu ispoštovali niti 11.000 potpisa svojih sugrađana za preimenovanje Kalelarge. Mi smo svojim radom dokazali da je glas za nas glas za Zadar, a glas za HDZ je glas za interesno-klijentelističku skupinu koja je uništila zadarsku privredu i dovela Hypo hobotnicu u grad, odgovorio je na Kalmetine riječ Marko Pupić Bakrač.

-Razlog Kalmetine i HDZ-ove nervoze leži u tome što naše ankete pokazuju da jedino naša kandidatkinja Marjana Botić u drugom krugu pobjeđuje HDZ-ovog Branka Dukića. To je razlog njihovog straha. Uostalom zašto na toj HDZ-ovoj konferenciji za novinare nije bio Dukić nego Kalmeta, tko je tu kandidat, Dukić ili Kalmeta koji koristi zdanji trenutak za smiješan napad na nas koji smo dokazali da smo jedini istinski borci za Zadar i Zadarsku županiju, kazao nam je Ante Rubeša.

27. travanj 2024 06:56