StoryEditorOCM
4 kantunaNA IZBORE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI IZLAZI 162.335 BIRAČA

Posljednje podsjećanje: evo tko su kandidati za Gradsko vijeće, gradonačelnika, Županijsku skupštinu i župana

20. svibnja 2017. - 15:03
1_panorama_zadar-030708

U nedjelju će na lokalne izbore s područja Zadarske županije moći izaći 162.335 birača "raspoređenih" na 252 biračka mjesta. Toliko je birača evidentirano u popisu birača, a u Županijskom izbornom povjerenstvu očekuju da će izborni listići iz Zagreba stići u subotu.

-Na ponovno objavljenu listu kandidata za Općinsko vijeće u Svetom Filipu i Jakovu, Županijsko je izborno povjerenstvo zaprimilo i odbilo prigovor iz Modesa, ali Modes do petka u 24 sata može na naše rješenje uputiti žalbu Ustavnom sudu. Nakon odluke Ustavnog suda izborni listići će biti konačno dovršeni i dostavljeni, kazao nam je Hrvoje Visković iz ŽIP-a.

U petak, ŽIP je obaviješten o međusobnom vrijeđanju kandidata preko Facebooka u Gračacu, dok je iz Preka stigao prigovor kako je uz općinsko glasilo građanima dijeljen i propagandni listić jedne stranke. U subotu, ŽIP ima organizirano dežurstvo od 10 do 16 sati, dok će na dan izbora početi raditi već u 6,30 sati.

Prvi rezultati, oni s obližnjeg biračkog mjesta u zadarskom kvartu Voštarnica, očekuju se u nedjelju, ubrzo iza 20 sati, a već po tradiciji najduže će se čekati rezultati s birališta na pučinskim zadarskim otocima.

U Zadru pravo glasa ima 64.858 birača kojima je na raspolaganju 71 biračko mjesto, u Pagu ih je 3.132, Obrovcu 5.556, Ninu 2.858, Biogradu 5.269, dok će u Benkovcu moći glasati 13.540 birača.
 

Na listiću za izbor gradonačelnika Zadra nalazi se devet kandidata: Marjana Botić (zamjenici Ante Rubeša i Tomislav Zelić) ispred koalicije Akcije mladih i Mosta, Denis Bruketa iz "Naprijed Hrvatska!" (zamjenici Milenka Milić i Alen Zelenčić), Nino Dellavia iz HSLS-a (zamjenici Marina Marić, Ivica Žuvela), Branko Dukić (zamjenici Jagoda Surać i Ante Babić) ispred koalicije HDZ-HSPAS-HSU-Hrast-Reformisti, Sabina Glasovac (zamjenici Erol Gaši i Kristijan Kovačević) u ime koalicije SDP-HNS-HSS, nezavisni Miljenko Marić (zamjenici Sanja Burčul i Ljiljana Draženović), nezavisni Enio Meštrović (zamjenici Marko Žorž i Ivo Petrić), nezavisni Šime Rušin (zamjenici Mirko Tokić i Nebojša Belić), te Ivica Vlakić (zamjenici Andrea Baraba i Ante Periša) ispred koalicije Modes-HSP.

Liste za Gradsko vijeće Zadra predali su Akcija mladih i Most, HDZ-HSPAS-HSU-Hrast-Reformisti, HSLS, Nezavisna lista Miljenka Marića, nezavisna lista Enia Meštrovića, Modes i HSP, "Naprijed Hrvatska", nezavisna lista Šime Rušina, SDP-HNS-HSS i Živi zid.

Kandidati za župana su Rudolf Dvorski (Modes-HSP, zamjenici Ivan Matković i Drago Čulina), Božidar Longin (HDZ-HSPAS-HSU-Hrast-Reforimisti, zmjenici Šime Vicković i Šime Mršić), Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih i Most, zamjenici Stipe Bjeliš i Petra Žitko), nezavisni Čedo Alić (zamjenici Dalibor Masnov i Tomislav Zubčić), te Renata Sabljar Dračevac (SDP-HNS-DSU-HSS, zamjenici Nino Mrčela i Milan Stojanov).

Liste kandidata za Skupštinu Zadarske županije imaju Akcija mladih i Most, HDZ-HSPAS-HSU-Hrast-Reformisti, HSLS, Modes i HSP, SDP-HNS-DSU-HSS) i Živi zid. 

20. travanj 2024 08:02