StoryEditorOCM
4 kantunaSEZONSKI DJELATNIK ZADARSKOG HOSTELA OPTUŽEN ZA POKUŠAJ SILOVANJA

Mladu Britanku udario šakom u trbuh pa joj legao na leđa

21. svibnja 2017. - 20:20
silovanje

Sudsko medicinskim vještačenjem po vještaku sudske medicine dr. Davoru Mayeru, stalnom sudskom vještaku iz Zagreba, pokušat će se rasvijetiliti sve okolnosti slučaja iz srpnja prošle godine kada je 29-godišnju Britanku u automobilu na cesti u Briševu pokraj Zadra pokušao silovati 43-godišnji sezonski djelatnik jednog zadarskog hostela.

Državljanin BiH, koji inače ima prebivalište u Rijeci, turistkinji je ponudio prijevoz do noćnog kluba nakon čega ju je pokušao silovati. Njezino zapomaganje čuli su mještani i pozvali policiju, a djevojka je u napadu zadobila lakše tjelesne ozljede, te joj je pomoć pružena u zadarskoj bolnici. Nakon što je optužen za pokušaj silovanja i pušten iz pritvora Vijeće Županijskog suda u Zadru, 43 -godišnjaku je krajem ožujka produljilo mjeru opreza redovitog javljanja policiji svakog drugog ponedjeljka.

Vještak sudske medicine dr. Davor Meyer sada po nalogu Županijskog suda u Zadru mora odgovoriti na pitanje da li je inkriminirane prigode uporabljena sila i kakvog je intenziteta bila. U optužnici, naime, stoji da je 29-godišnjakinja u napadu zadobila udarac šakom u trbuh, nakon čega joj je 43-godišnjak legao preko leđa.
Sudski vještak će u svom nalazu morati odogovoriti na pitanje jeli se 29-godišnjakinja mogla oduprijeti takvoj sili. Shodno tome i da li je bio moguć spolni odnos inkriminirane prigode pod uvjetom da se žena nije otrgnula od optuženika i pobjegla, uzimajući u obzir dokaze koji postoje u spisu te iskaz oštećenice ispitane kao svjedokinje.

27. travanj 2024 01:32