StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: 24. GODINE UDDK 'KALELARGA'

Položili ruže i svijeće na grobove sedam zadarskih humanitaraca: dr. Perovića, Ignjatovića, Papića, Kalmete...

Piše Ana Franić
23. svibnja 2017. - 23:25
venci_groblje3-230517

Članovi Udruge dobrovoljnih darovatelja krvi "Kalelarga" danas su na Gradskom groblju, predvođeni predsjednikom Vencijem Jurinom, polaganjem ruža na grobove umrlih darovatelja krvi, odali počast njihovu dobrom radu i humanosti koja ih je krasila tijekom života.

– Ove godine naša udruga slavi 24 godine i u povodu toga smo odlučili sjetiti se naših darovatelja krvi. To radimo svake godine, jer tako ne želimo da se zaborave ti ljudi i njihova djela koja su pomogla mnogima u Zadru – rekao nam je Venci Jurin.

Crvenom ružom i svijećom članovi Kalelarge prisjetili su se Slavka Perovića, omiljenog zadarskog pedijatra, Milorada Ignjatovića, dobrog duha poslijeratnog Zadra, Miše Papića, dugogodišnjeg zadarskog odvjetnika koji je bio i potpredsjednik udruge "Kalelarga", Venceslava Buće, poznatog veslača i dobre duše Veslačkog kluba Jadran, te darovatelja Slobodana Mazije, Žarka Kalmete i Anđela Duke koji je čak 117 puta darovao krv.

U odavanju pijeteta sudjelovali su i Dražen Šimović, dugogodišnji darovatelj krvi, te Ivan Perica, tajnik Udruge ratnih veterana 84. gardijske bojne "Termiti".

25. travanj 2024 23:34