StoryEditorOCM
4 kantunaODLUKA VIJEĆA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Odbijena koncesija za "Vox Fenix" Rena Sinovčića

Piše B.S.
2. lipnja 2017. - 17:08
Sinovcic_Reno

Tvrtka Vox Fenix j.d.o. Rena Sinovčića nije dobila koncesiju na sjednici Vijeća za elektroničke medije gdje se 2. lipnja odlučivalo o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja temeljem Obavijesti o namjeri davanja koncesija broj 02/17 za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije. Vox Fenix nije dobio niti jedan glas članova vijeća.
U regiji D6 Sinovčićeva tvrtka natjecala se s Nezavisnom televizijom, dok su želju za dobivanjem koncesije u D7 uz njegovu iskazale još četiri tvrtke: CCS Consulting, Robur, Televizija Dalmacija i TV Jadran.

Sinovčićevo medijsko carstvo počelo se raspadati nakon njegova uhićenja u aferi Ribar, da bi u jesen prošle godine AEM oduzeo i koncesije TV Voxu zbog neispunjavanja programskih obveza. Sinovčić se nakon toga s temeljnim kapitalom od sto kuna prijavio na natječaj za koncesije u regiji D6, koja pokriva dio Karlovačke i Ličko-senjske županije, i D7, koja pokriva Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko-senjske županije.

U digitalnoj regiji D6 razmatrane su dvije ponude koje, za dio članova Vijeća, nisu u potpunosti ponuđenim programom odgovorile na zakonske kriterije za davanje koncesije, odnosno nisu dokazale da u kontekstu programa vlastite proizvodnje namijenjenog koncesijskom području pridonose ispunjavanju medijskih potreba stanovništva na tom području.

U digitalnoj regiji D7 razmatrano je pet ponuda od kojih većina, za dio članova Vijeća, nije zadovoljavala kvalitetom i raznovrsnošću ponuđenih programa za lokalno stanovništvo, jedna od ponuda zadovoljavala je taj kriterij ali nije na odgovarajući način odgovorila na posebne financijske i kadrovske uvijete. Stoga, niti jedna od ponuda nije dobila potrebnu većinu glasova članova Vijeća.

Sagledavajući sve prijavljene ponude za sve digitalne regije vijeće je zaključilo da nisu donijele zamijetan kvalitativni pomak, iz ponuđenih programa, te da je riječ najčešće o emisijama općeg karaktera na razne teme koje nisu orijentirane na lokalne sredine i probleme. Upravo zbog toga poništena je Obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije broj 02/17 u digitalnim regijama D5, D6 i D7. 

26. travanj 2024 17:24