StoryEditorOCM
4 kantunaVRIJEDNA DONACIJA

Odjel za pedijatriju zadarske bolnice dobio suvremeni EEG uređaj vrijedan 300 tisuća kuna!

Piše Ana Franić
6. lipnja 2017. - 16:20
Donacija OB Zadar_PBZ Card_foto3

Odjelu za pedijatriju zadarske bolnice danas je uručena donacija PBZ Grupe od 301.112 kuna u sklopu programa "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske koja je omogućila nabavku suvremenog EEG uređaja. Ova donacija dio je projekta "Činim dobro svaki dan", kojim je u posljednjih devet godina prikupljeno više od devet i pol milijuna kuna namijenjenih dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.

- Opća bolnica Zadar se odmah u početku uključila u projekt "Praćenje djece s neurorizicima", međutim znanje i trud medicinskog osoblja, liječnika i medicinskih sestara nije bilo dovoljno nego je za provedbu ovog projekta potrebna i nabava važne opreme. Zahvaljujem PBZ Grupi čija je donacija omogućila nabavu ovog vrijednog uređaja za rano dijagnosticiranje i praćenje bolesnika s neurološkim smetnjama, rekao je Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar

Donirani EEG uređaj koristit će se u Neuropedijatrijskoj ambulanti Odjela za pedijatriju u kojoj se vrši dijagnostika neuroloških bolesti i stanja kao što su perinatalna oštećenja mozga, neurorazvojni poremećaji, epilepsije i epileptički sindromi dječje dobi.

- Zahvaljujući ovoj donaciji nakon petnaest godina ostvarili smo kupnju novog EEG uređaja koji nam je od velike važnosti. Samo prošle godine, tijekom koje je u zadarskoj bolnici rođeno 1.556 djece, bilo je 155 neurorizične djece, među kojima je u posebno osjetljivu skupinu izdvojeno 113 nedonoščadi. O važnosti novog EEG uređaja govori i podatak da je tijekom prošle godine u neurološkim ambulantama Odjela za pedijatriju pregledano oko 3.300 djece, napravljeno više od 2.200 EEG snimanja, od čega je bilo oko 500 neurorizične djece, kazala je prim. Sanja Delin, dr.med s Odjela za pedijatriju OB Zadar.

24. travanj 2024 04:46