StoryEditorOCM
4 kantunaPREDSTAVLJEN STRUČNI STUDIJ

Informacijske tehnologije od jeseni i na Sveučilištu, evo cijene prve IT diplome u Zadru

Piše I. Ivanac, A. Franić
6. lipnja 2017. - 17:30
it_studij1-060617.JPG

Novi preddiplomski stručni studij pod nazivom Informacijske tehnologije koji kreće od iduće akademske godine 2017./2018. službeno je predstavljen u utorak u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zadru. Studij će se izvoditi u suradnji s Tehničkim Veleučilištem u Zagrebu te s lokalnim IT tvrtkama.

- Zadovoljstvo nam je da možemo predstaviti novi preddiplomski studij, svima je jasno da se radi o području koje je danas ne samo potrebno nego i propulzivno. Kada krećemo u novi program, gledamo tko nam je za to najbolji partner jer su nam potrebne šire kompetencije od onih koji trenutno imam i definitivno je najbolji partner Tehničko Veleučilište, rekla je Ivanka Stričević, prorektorica za znanost i infrastrukturu Sveučilišta u Zadru, nadodajući da se otvaranjem ovog stručnog studija odgovara i na potrebe tržišta rada.

- Nastava će se odvijati na Novom kampusu i krećemo samo s izvanrednim studijem, a ove godine će se upisati 50 studenata. Iako je prvotna brojka bila 40, odlučili smo je zbog velikog broja upita i interesa studenata povećati, kazala je docentica i voditeljica ovog studijskog programa Ljiljana Zekanović Korona, dodajući kako će cijena studija iznositi 12 tisuća kuna godišnje.

Na predstavljanju novog studija Informacijski tehnologija bila je i dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Slavica Ćosović Bajić.

- Ono čime se zaista možemo pohvalit je iskustvo u obrazovanju IT stručnjaka i na preddiplomskoj i na specijalističkoj razini. Informacijske tehnologije su jedan put kojim idu mladi ljudi i sada su one postale nužnost. Iako od ove godine kreće studij u Zadru, morate znati da oni nisu na samom početku jer će imati pristup svim materijalima koje koriste profesori na Veleučilištu u Zagrebu, rekla je dekanica Ćosović Bajić.
 

24. travanj 2024 19:13