StoryEditorOCM
4 kantunaPRESUDA ČETVORICI DJELATNIKA "PRINCESSA"

Uvjetne zatvorske kazne za protupravnu naplatu šampanjca u zadarskom striptiz baru

Piše B.S.
7. lipnja 2017. - 00:05
klub_mumm2-070515_thumb1

Četvorica bivših zaposlenika zadarskog striptiz bara "Princess" u utorak su na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno proglašeni krivima jer su Velimiru Ninčeviću, Zadraninu sa švedskom putovnicom 11. srpnja 2007. godine protupravno naplatili 6.033 kune za pivo i dvije čaše šampanjca kojima je počastio animir-dame Deset godina od događaja zaposlenici striptiz kluba osuđeni su na uvjetne zatvorske kazne i to Gregori Barić (63) na sedam mjeseci, Zdeslav Šolta (45) na šest, kao i Tomislav Šafer (33), dok je Zdravko Knežević dobio uvjetnu kaznu od sedam mjeseci. Svima je određen rok kušnje od godine dana, a na sudu su opovrgnuli krivnju.

Do incidenta u klubu je došlo nakon što se Zadranin zbog visokog računa pubunio i bacio 200 kuna na šank. Prema optužnici, na izlasku ga je Šafer, uhvatio oko struka, dok mu je Knežević zavrnuo lijevu ruku iza leđa.

Zadranin je potom Šaferu dao 1,500 kuna, no ovaj mu je rekao da to nije dovoljno, pa ga je zajedno s Barićem prepratio do posebne prostorije gdje se nalazio POS-uređaj za bankovne kartice, telefon i faks. Tamo je Šolta od njega zatražio bankovnu karticu i PIN broj. Kako na kartici nije bilo dovoljno sredstava, nagovarao ga je da nazove roditelje, te da im kaže da je u drugom klubu razbio monitor i da mu za pokrivanje troška donesu novac. On je to odbio, ali je nazvao sestru u Švedskoj koja mu je internetskim bankarstvom prebacila novac na njegov račun, nakon čega su mu ispeglali karticu i oko 23 sata ga pustili da ode iz kluba. Optuženi Šafer na sudu je posvjedočio da je Ninčeviću ponudio četiri vrste šampanjca u pakiranjima od dva decilitra pa do 15 litara. Rekao je kako je Ninčević naručio bocu od 1,5 litara koju mu je on poslužio, otvorio i natočio u tri čaše. Ninčević je na sudu kazao da je sjeo u klub popiti pivo, te da su kraj njega bile neke djevojke. Nakon što ga je konobar pitao što će one popiti, on na to nije rekao ništa, već je samo naručio pivo. Tek kada je kasnije shvatio da djevojke piju šampanjac prepao se i tražio račun. Nudio je da plati čaše šampanjca, ali su oni zahtijevali da plati cijelu bocu.

Četvorka optužena u ovom postupku tereti se i za još jedno isto kazneno djelo koje se vodi u drugom postupku na Općinskom sudu u Zadru kod suca Ivana Markovića. U tom su postupku optuženi da su 40-godišnjem Nijemcu Alexanderu Napkeu protupravno naplatili račun od oko 12 tisuća kuna.

17. travanj 2024 15:26