StoryEditorOCM
4 kantunaLAŽNA UZBUNA

Preneražene rekreativce dočekao cjenik za terene Višnjika! Karlović: Zadranima je besplatno!

Piše Ana Franić i Iva Ivanac
7. lipnja 2017. - 23:21
višnjik

Brojni rekreativci ostali su zatečeni cjenikom korištenja usluga otvorenih i zatvorenih terena koji je osvanuo na oglasnoj ploči Športskog centra Višnjik. Prema istaknutom cjeniku najam nogometnog terena bi se plaćao od 250 do 300 kuna, nogometno igralište s prirodnom travom 437,50 kuna, odbojkaško i košarkaško igralište po 125 kuna, a atletska staza koja je čitavog dana prepuna Zadranima i Zadrankama 187,50 kuna.

Rekreativci su nam rekli kako im je prvo palo na pamet da je obećanje o besplatnom korištenju sportskih terena kao i mnoga druga obećanja političara - jednostavno nakon lokalnih izbora pala u vodu.

Ali, nema mjesta panici! Kako doznajemo od direktora ŠC Višnjika, Denisa Karlovića, za Zadrane se neće ništa promijeniti.

- Sukladno zakonskim odredbama ŠC Višnjik donio je cjenik korištenja sportskih objekata i terena kojima upravlja. Prema tom cjeniku korištenje atletske staze te svih otvorenih sportskih terena, nakon rekonstrukcije i uređenja, na raspolaganju su rekreativcima i svim građanima grada Zadra besplatno kao i do sada, rekao je Karlović.

Tako će svi građani Zadra, rekreativci i zainteresirani moći koristiti atletsku stazu, pomoćnu atletsku stazu, tri otvorena košarkaška terena, jedan odbojkaški teren te dva vježbališta. Udruge i sportski klubovi grada Zadra koristit će terene kako je definirano ugovorom između ŠC Višnjik i svake pojedine udruge i kluba prema kojem Grad sufinancira trening na terenima i korištenje objekata unutar športskog centra. Promjena neće biti ni u načinu korištenja terena s umjetnom travom za mali nogomet koji su dostupni registriranim klubovima i sportskim udrugama uz prethodnu najavu kao i do sada.

- Svi sadržaji koji su prije rekonstrukcije bili besplatni i dostupni građanima i rekreativcima ostali su i dalje besplatni i slobodni na korištenje, kazao je Karlović napominjujući kako će svi drugi sportski klubovi, ekipe, timovi izvan grada Zadra i Republike Hrvatske koji žele koristiti obnovljene otvorene sportske terene i atletsku stazu za trening, pripreme i sportske kampove plaćat korištenje istih sukladno cjeniku ŠC Višnjik koji je i objavljen na oglasnoj ploči i službenoj internetskoj stranici Centra.

17. travanj 2024 22:54