StoryEditorOCM
4 kantunaIZNENADNA SMRT MLADOG VRATARA ANTONIJA JURJEVIĆA POTRESLA ZADAR

Nakon nogometa se požalio na bol u prsima, ali nije htio ići kod doktora...

Piše Ivica Gjergja
11. lipnja 2017. - 22:00
antonio1

- Ne mogu vjerovati! Ne mogu vjerovati! Prvo Hrvoje Ćustić, a sada Antonio! Užasno nam je...

Neutješni su prijatelji Antonija Jurjevića, 27-godišnjeg vratara brojnih zadarskih klubova, koji je u subotu iznenada preminuo u Zadru. Oko 8 sati ujutro u krevetu obiteljske kuće mrtvog ga je pronašao brat Karlo.

Večer prije nemilog događaja Antonio je branio na tradicionalnom malonogometnom turniru "Sveti Ante" koji se igra na zadarskom Smiljevcu. Za ekipu "Tortuge" branio je tako dobro, kažu očevici, da mu protivnik jednostavno nije mogao zabiti zgoditak. Odigrao je susret za pamćenje, skinuo šesterac, branio udarce iz blizine i daljine, bio je prava hobotnica na mreži. Branio je, što se kaže, kao da mu je to zadnja utakmica u životu. Nažalost, i bila je. Zahvaljujući njegovim obranama "Tortuga" je dobila Ploču 1:0 i tako ušla u polufinale turnira čiji se završetak odgađa do daljnjega...

- Nakon susreta otišao je s nama piće. Htjeli smo proslaviti pobjedu, postignutu baš zahvaljujući njegovoj dobroj igri – pričaju nam Antonijevi prijatelji.

- Dok smo sjedili i razgovarali Antonio nam se požalio na bol u prsima. Koliko znamo, nikad prije nije bio ozbiljno bolestan. Predložili smo mu da ipak ode do doktora, ali on nije htio. Računao je, proći će. Popio je piće i otišao doma. Ostalo znate... – slomljeni su Antonijevi prijatelji.

Nakon dojave o smrti, na teren je izašao mrtvozornik. Ustvrdio je da je Antonio preminuo u snu te naložio obdukciju na Odjelu patologije OB Zadar.

Smrt mladog vrata šokirala je Zadar, a nogometnu javnost pogotovo. Nitko ne može vjerovati da je Zadar opet izgubio jednog mladog i darovitog nogometaša. Nakon tragične pogibije Hrvoja Ćustića prije devet godina na terenu Stanova, kada je glavom udario u zid pored travnjaka, ovo je druga, prerana smrt koja se nije trebala dogoditi. Nije treba, ali se ipak dogodila...

- U šoku sam! Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo. Nemam snage otići do njegove obitelji koju dugo poznajem. Njegove braća, Karlo i Josip, naši su igrači. Sva trojica su jako dragi mladići, jedna krasna sportska obitelj. Ovo je zaista tragedija. Ne mogu vjerovati da Antonija više nema. To je život, tako valjda mora biti - kazao nam je vidno potreseni direktor NK Zadra Svetko Ćustić koji je nažalost svog sina Hrvoja također izgubio zbog nogometa.

- Antonio je u petak branio na malonogometnom turniru na Smiljevcu, a kada je navečer stigao kući, požalio se da mu je loše, te je otišao spavati. Nažalost, našli su ga ujutro mrtvog. Vjerojatno ga je izdalo srce – dodao je Ćustić.

Jedan od bivši Antonijevih trenera Radenko Šimunov, koji ga je vodio u Primorcu iz Biograda, jako je pogođen tragičnom viješću.

- Ne mogu vjerovati, odlazak tako mladog dečka velika je tragedija. Odradili smo treninga i treninga. Bio je vrijedan i uporan. Imao je sve predispozicije za višu razinu karijere, falilo mu je samo malo više sreće. Koju, eto, nije imao... - sa uzdahom će Šimunov.

Antonio Jurjević (1990.) najstariji je od trojice braće zaljubljenika u nogomet. Karlo (1992.) i Josip (1994.) prvotimci su NK Zadar. Karlo je također golman, a Josip igra beka. Sva tri su izrasli iz nogometne škole NK Zadar.

Posljednje Antonijevo nogometno odredište bi je NOŠK-iz Novigrada, a prije toga branio je u Raštanima, Hrvacama, Novalji, Zelini te Primorcu iz Biograda.

Na Smiljevcu, najnogometnijem kvartu u Zadru, tuga, bol i nevjerica. S kim god se susretnete, na svakom koraku, čuje se žal za preranim odlaskom Antonija. Neutješan je i Krešo Zrilić, Antonijev suigrač i jedan od doajena malog nogometa na Smiljevcu.

- Izgubiti tako divnog prijatelja i suigrača... Ne mogu vjerovati da našeg Antonija nema više s nama. Da nećemo igrati više zajedno. Eto što ti je život...

 

 

Tužna je vijest objavljena i na Facebook stranici Treće lige jug i NK Zadar

- Tužna i šokantna vijest dolazi iz Zadra, bivši golman niza klubova u Drugoj i Trećoj HNL te Zadarskoj ŽNL, Antonio Jurjević iznenada je sinoć preminuo nakon utakmice malog nogometa. Dva njegova brata, Karlo i Josip igrači su Zadra te njima i obitelji ovim putem izražavamo sućut.

- S velikom tugom primili smo vijest da nas je prerano napustio naš bivši igrač Antonio Jurjević. Antonio je prošao sve mlađe kategorije Nogometnog kluba Zadar, a kasnije je kao vratar igrao za Hrvace, Primorac Biograd, Raštane, Zelinu i NOŠK. NK Zadar izražava iskrenu sućut obitelji Jurjević i brojnim prijateljima. Sve naše misli i molitve sada su s vama. Počivao u miru Božjem, zadarski anđele, objavljeno je na službenoj internet stranici NK Zadra.

Sahrana će biti sutra u ponedjeljak u 17 sati.

20. travanj 2024 03:28