StoryEditorOCM
4 kantunaGDJE ŽIVI BORIS MARIN

Bivši vođa Tornada nije preuzeo sudske pozive, pa sudac poslao policajce da ga pronađu

Piše B.S.
14. lipnja 2017. - 23:26
boro_postar2-240914

Gdje zapravo živi bivši vođa zadarskog Tornada 54-godišnji Boris Marin, poznatiji kao Boro Poštar, utvrdit će policija nakon što je zatražena terenska provjera njegove adrese jer nije preuzeo tri poziva za Općinski sud u Zadru gdje mu se vodi kazneni postupak zbog prijetnje novinaru Ivici Nevešćaninu, šefu Dopisništva "Slobodne Dalmacije" u Zadru i uredniku portala Zadarski.hr. Policijsku provjeru Poštarovog prebivališta zatražio je u srijedu u nastavku kaznenog postupka sudacTomislav Šimić nakon što je utvrdio da je Marin sudu ostavio – dvije adrese.


- Prilikom ispitivanja u državnom odvjetništvu 14. siječnja 2016. godine optuženik je kao svoju adresu naveo ulicu Ivana Meštrovića 39b. Nakon toga, 12. kolovoza iste godine, kao mjesto stanovanja prijavio je adresu u ulici Eugena Kvaternika na koju su mu i poslani pozivi. Kako se se sva tri poziva vratila s naznakom "nije podigao pošiljku", naložit ćemo terensku provjeru adrese, te će mu, ukoliko ga zateknu, sudski poziv uručiti djelatnici policije - kazao je sudac Šimić.

Optužnicu protiv Borisa Marina zadarsko tužiteljstvo podignulo je u veljači prošle godine. Tereti se da je 15. listopada 2015. oko 11 sati u Zadru na svom Facebook profilu reagirao na članak koji je prethodnog dana objavljen na portalu Zadarski.hr, a kojem je autor bio novinar Nevešćanin.

Novinar je komentirao uvredljive riječi koje su navijači na košarkaškoj utakmici dovikivali drugom novinaru, inače sportskom novinaru u istom Dopisništvu koji je prenio nacionalističko skandiranje navijača Tornada na utakmici Zadar-Crvena zvezda.

Marina se tereti da je s namjerom da prepadne Nevešćanina, svjestan svog utjecaja na članove udruge navijača kojoj i sam pripada, objavio prijeteći sadržaj koji je kod oštećenika izazvao strah od mogućeg fizičkog napada i u vezi mogućnosti daljnjeg obavljanja njegovog novinarskog posla posebice jer je u veljači 2015. godine na javnom mjestu nepoznati član te udruge ispisao grafit također prijetećeg sadržaja. Osim što je Marin na svom Facebook profilu Nevešćanina vrijeđao, nazivao pogrdnim imenima, zamjerio što nije rođeni Zadranin, poručio mu je, zajedno s istomišljenicima s kojima se fotografirao, da je "dogovor pa, novinar Nevešćanin iz Zadra leti ča..." te da "neće ostariti u Zadru".

25. travanj 2024 13:31