StoryEditorOCM
4 kantunaZADARSKI NOGOMETNI DJELATNICI O GRAFITIMA "U ČAST" LUKE MODRIĆA

Surać: Meni ovo smrdi na "poljudsku svastiku"!

Piše D. ŽURA
16. lipnja 2017. - 12:49
modric6

Odjeci promjene iskaza Luke Modrića, nogometnog reprezentativca Hrvatske i "motorina" madridskog Reala, na suđenju Zdravku Mamiću u korist savjetnika NK "Dinamo" u javnosti je dočekano ne samo negodovanjem i ogorčenjem , nego i uvredljivim grafitima na Modrićev "račun"!

Zapravo, mnogi su zadarski zidovi " progovorili", posebice slikovito je uokolo bivšeg Hotela " Iž" u kojem je Luka tijekom Domovinskog rata, živio sa svojom obitelji. Na programu se moglo vidjeti svega i svačega , ponajviše grafita, " Modriću kurvo Mamićeva " s potpisom - Tornado Voštarnica. Ali i transparent "Luka, sjećat ćeš se ovog dana" istaknut iznad ulaza u nekadašnji restoran spomenutog hotela. Nadalje, moglo se pročitati i ovo: "Luka Mamić" i "Modriću kurvo Mamićeva" te "Nije ovca nego Beckham iz Obrovca".

Nedugo nakon što se " pisanje " zahuktalo posjetili smo Stanove , mjesto odakle se Modrić vinuo u nogometni svijet, gdje nas je dočekao Svetko Ćustić, predsjednik NK "Zadar".

-Ne ulazim u to tko je autor grafita i transparenata, međutim, držim neprimjerenim takvo ponašanje i odnos prema Luki koji je svojom igrom zadivio svijet, pa tako i njegov Zadar. Ovo je strašno, jer Modrić ničim to nije zaslužio – veli Ćustić, koji je spremno dočekao priču o tomu kako je Luka u Osijeku promijenio svoj iskaz kojeg je ranije dao u USKOK-u....

- Zašto Luka ne bi promijenio iskaz, odnosno , imao pravo na svoje mišljenje, sviđalo se to nekome ili ne sviđalo. On najbolje zna što se događalo u cijeloj priči, uostalom, zašto bi netko "odrađivao" posao institucija koje imamo. Znači, svi su kod nas suci i porotnici. Uglavnom , mi u klubu smo ogorčeni takvim izražavanjem nekakvog nezadovoljstva i ničim ne odobravamo pojedincima da vrijeđaju našeg Luku koji je NK " Zadar" i svojem gradu najbolji ambasador. Ponavljam, zna se tko ima zadnju riječ, drugi neka bolje razmisle o svojem ponašanju – zaključio je Ćustić.

Nedaleko od zadarskog stadiona susreli smo i Jakova Suraća bivšeg kapetana Zadra, igrača s najvećim radnim stažom u hrvatskom nogometu. Ni njemu nije bilo svejedno kad je pročitao kakvim se pogrdnim riječima " navalilo ", kako Jakov kaže, na najboljeg veznog igrača na svijetu .

 -Nikad nisam volio da se nekoga "razapinje" bilo grafitima ili transparentima, ili pak pogrdnim riječima s tribinama. Nažalost, zadnjih dana smo svjedoci kako su veliki sportaši poput Janice Kostelić i sad našeg Zadranina, Luke Modrića " na meti" tobožnjih sudaca. Što da je promijenio iskaz, nije prvi ni zadnji koji je to učinio, pravorijek će donijeti sud, a ne " bukači" ili " pisači" grafita – zbori Surać , kojem je pak simptomatičan napad na Modrića...

- Meni sve ovo "smrdi" na "poljudsku svastiku", odnosno, nekomu je cilj "razvaliti" ono što je dobro, a to je reprezentacija Hrvatske. Sjetimo se koliko su naši nogometaši promotori Hrvatske i svaki od njih više je zaslužan od bilo kojeg našeg političara. Zato me kao čovjeka vrijeđaju ovakvi napadi na Modrića . Ne znam otkud tolika mržnja, a prije nekoliko dana svi su se dičili Lukinim naslovom prvaka Europe i Španjolske. Ne želim da se sudi unaprijed, nažalost, iz osobnog iskustva znam kako se čovjek osjeća u takvoj poziciji. Oni koji pišu po zidovima neka razmisle kako bi se osjećali da je riječ o nekomu iz njegove obitelji – zaključio je Surać.

 

 

 

19. travanj 2024 09:59