StoryEditorOCM
4 kantunaGRADSKA TRŽNICA TUGUJE

Umrla je Luce s pijace, na njenom štandu umjesto verdure osvanule su ruže, lumini i osmrtnica

Piše M. Kalajžić
19. lipnja 2017. - 17:46
20170619_103359

Umrla je Luce. Luce s gradske pijace, poznata prodavačica koja je na štandu provela skoro 50 godina i koju je poznavao čitav Zadar.

U ponedjeljak ujutro, njeno poznato mjesto gdje je prodavala raznu verduru osvanulo je prazno. Umjesto zeleni, povrća, voća, fažola, ćićvarde, češnjaka, peršina, na pultu ruže, posmrtni lumini i Lucina osmrtnica.

Nije se naživjela, Luca Bolić rođena Bučić otišla je u 70. godini života kojega je zapravo provela uvijek na otvorenom, i po suncu i kiši, vjetru, studeni i vrućini, u svim prilikama i neprilikama, Luce je uvijek bila na svom mjestu, dobra i poštena, tiha i nenametljiva. Nije bila od onih koje potežu za rukav, koje viču "kupi, kupi" i "kod mene je jeftinije".

Luce je bila radišna i vrijedna, strpljiva žena koja je svoj posao radila predano, pravi tihi zaštitni znak zadarske Gradske tržnice. Nema onoga tko je posjećivao pijacu, a da barem jednom nešto nije kupio kod Luce.

Kaže njena kolegica na susjednom štandu da se u zadnje vrijeme razboljela i brzo otišla, ostavivši iza sebe supruga i tri kćeri, te mnogobrojnu rodbinu, prijatelje i znance.

I kupce s tržnice koji neće više moći kupovati kod svoje Luce.

16. travanj 2024 09:31